COD ROŞU de intervenţie la Braşov. Accident cu 11 victime, după coliziunea dintre un microbuz şi un autoturism

11 persoane au fost rănite marţi după-amiază, într-un accident rutier în municipiul Braşov, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

13 dec. 2022, 21:50
COD ROŞU de intervenţie la Braşov. Accident cu 11 victime, după coliziunea dintre un microbuz şi un autoturism

Un accident rutier în care au fost implicate un autoturism şi un microbuz în care călătoreau 11 persoane, a avut loc la 13 decembrie 2022 în municipiul Braşov, pe Calea Feldioarei.

Trei copii şi opt adulţi au ajuns la spital, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov. Doi dintre copiii răniţi se aflau în autoturism iar unul în microbuz, toţi fiind transportaţi la Spitalul de Copii din Braşov. Alte două persoane din autoturismul implicat în accident şi şase pasageri ai microbuzului au fost, de asemenea, transportaţi la spital de ambulanţele SMURD şi ale SAJ Braşov.

Accident cu şase victime după ce un BMW a intrat pe contrasens
„Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov a fost solicitat să intervină la un accident rutier produs între două autoturisme, pe DN1 la intrare în orașul Predeal. Din primele informații, în urma evenimentului rutier au rezultat două victime. Se deplasează la fața locului o autospecială de lucru cu apă și spumă, un echipaj SMURD și o Ambulanță SAJ”, a anunțat plt. adj. Adrian Lăcătușu, reprezentant ISU Brașov.

Evenimente rutiere soldate cu victime, în care au fost implicate microbuze, autocare sau autobuze, care au avut loc în ultimii ani:

2022
27 august – Douăzeci de ucraineni, dintre care patru copii cu vârste între 5 şi 16 ani, au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani, după ce autocarul cu care aceştia se întorceau în Ucraina s-a răsturnat în afara părţii carosabile, pe E 85, la Garoafa, judeţul Vrancea, pe fondul stării de oboseală a şoferului. Celelalte 23 de persoane dintre cei 43 de pasageri aflaţi în autocar, au fost transportate la Centrul de Primire Refugiaţi din Focşani. Dintre cele 20 de persoane internate, 17 aveau doar răni superficiale, zgârieturi sau lovituri care nu le pun în pericol viaţă, iar trei femei prezentau probleme accentuate – una avea două vertebre dislocate (L3-L4), o altă persoană avea dislocat umărul şi a treia avea o durere cervicală.A fost activat Planul Roşu de intervenţie.

1 august: 12 persoane au fost rănite şi transportate la spital, după ce un microbuz de transport persoane şi trei autoturisme au fost implicate într-un accident în municipiul Arad, la ieşirea din municipiu spre Nădlac, în faţa fostei fabrici Indagrara.

A fost activat planul roşu, accident grav, un autocar cu 33 de pasageri s-a răsturnat la Arad. A fost cerut ajutor Ambulanţei Timiş

13 iulie – O femeie a murit şi alte 9 persoane au fost rănite, într-un accident între un autoturism şi un microbuz produs pe DN65, în afara localităţii Negreni, judeţul Olt.

10 iulie – Zece persoane au fost rănite, una fiind preluată de un elicopter SMURD, în urma unui accident rutier produs între un autoturism şi un microbuz pe DN 6, în localitatea Stâlpu, judeţul Giurgiu, în care au fost implicate 20 de persoane, fiind activat Planul Roşu de Intervenţie.

4 iulie – Nouă persoane, între care patru minori, au ajuns la spital după ce microbuzul în care se aflau s-a răsturnat în afara părţii carosabile, pe DN 57, în zona localităţii Pojejena din judeţul Caraş-Severin.

29 iunie – Douăsprezece persoane au fost rănite într-un accident de pe DN 1A, la Butimanu, Târgovişte, judeţul Dâmboviţa, în care au fost implicate un microbuz şi un autoturism.

2021
18 noiembrie – Un microbuz de transport persoane a fost implicat într-un accident rutier în comuna Gostavăţu din judeţul Olt, 10 persoane fiind transportate la spital (nouă pasageri şi şoferul). Microbuzul, care se deplasa pe DJ 642, în comuna Gostavăţu, ar fi părăsit partea carosabilă şi a lovit un cap de pod.

15 noiembrie – Un microbuz şcolar cu 16 elevi cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani a fost implicat într-un accident rutier în zona localităţii Drăgăneşti, din judeţul Prahova. Autorităţile au declanşat Planul roşu de intervenţie. În accident a fost implicat şi un autoturism. Au fost evaluaţi medical opt minori şi un adult, iar patru copii răniţi uşor au fost transportaţi la spital cu traumatisme cranio-cerebrale.

12 octombrie – Un microbuz şi un autoturism s-au ciocnit în municipiul Arad, fiind implicate 23 de persoane. Autorităţile au activat Planul roşu de intervenţie. Majoritatea persoanelor, cu răni uşoare, au primit îngrijiri medicale la locul incidentului, iar şapte dintre acestea au fost transportate la spital.

10 iulie – Nouă persoane au fost rănite uşor, după ce un microbuz s-a răsturnat în zona localităţii Topolovăţu Mare, judeţul Timiş, traficul fiind întrerupt la kilometrul 480+200 metri al Autostrăzii A1, pe sensul dinspre Lugoj către Arad.

4 iulie – Cinci persoane au murit şi trei au fost rănite într-un accident produs în noaptea de 4 spre 5 iulie, în localitatea Drăgăneşti Vlaşca, judeţul Teleorman, fiind activat Planul roşu de intervenţie.

10 iunie – Un microbuz care efectua o cursă privată şi transporta copii la şcoală a fost implicat într-un accident, în localitatea Aninoasa, judeţul Dâmboviţa. Şoferul şi un alt adult au murit, iar nouă copii au fost transportaţi la spital.

27 mai – Un microbuz cu opt persoane s-a răsturnat în localitatea Copăceni, judeţul Cluj, o parte dintre pasageri necesitând îngrijiri medicale.

12 martie – Şapte persoane au fost rănite, după ce un microbuz care transporta muncitori şi un autoturism au fost implicate într-o coliziune pe DN 28 Iaşi – Târgu Frumos, în zona localităţii Podu Iloaiei, judeţul Iaşi.
3 martie – 26 de persoane au fost implicate într-un accident rutier produs pe raza localităţii Arbore, în urma coliziunii unui microbuz şcolar cu două autoturisme. Şapte persoane au fost transportate la spital.

2020
21 octombrie – O persoană a murit şi alte 14 au fost rănite, într-un accident produs pe autostrada A1 Deva-Sibiu, în zona localităţii Pianu, din judeţul Alba, după ce un microbuz care transporta 15 oameni s-a răsturnat pe carosabil, fiind activat Planul roşu de intervenţie.

29 septembrie – O persoană a murit şi alte şase au fost rănite în urma unui accident rutier în care au fost implicate un TIR, un autobuz şi un microbuz. Accidentul s-a produs pe DN 28 (DE 583) Iaşi – Târgu Frumos, în zona localităţii Leţcani, fiind activat Planul roşu de intervenţie.

6 iulie – O persoană a murit şi alte patru au fost rănite într-un accident în care a fost implicat şi un microbuz, pe DJ 201, în localitatea Sinteşti din judeţul Ialomiţa. În urma impactului, şoferul autoturismului a fost grav rănit şi a decedat în urma traumatismelor suferite.

16 iunie – Două persoane au murit şi 11 au fost rănite, într-un accident rutier în care au fost implicate un microbuz şi un autoturism. Accidentul s-a produs pe DN2D Focşani – Târgu Secuiesc, la kilometrul 25, în localitatea Boloteşti. La nivelul judeţului a fost activat Planul roşu de intervenţie.
10 iunie – Un accident rutier cu 11 victime a avut loc pe DN 67, pe raza localităţii Buneşti din judeţul Vâlcea, între un autoturism şi un microbuz de transport persoane, după ce conducătorul unui autoturism a pătruns pe sensul de mers opus, intrând în impact cu un microbuz în care se aflau 14 persoane. A fost declanşat Planul roşu de intervenţie.

18 februarie – Opt persoane au fost rănite într-un accident rutier produs pe DN 19, lângă localitatea Ardud, fiind activat Planul roşu de intervenţie. Accidentul rutier s-a produs între un microbuz şi un autoturism, între localităţile Mădăraş, judeţul Harghita, şi Ardud, judeţul Satu Mare.

15 ianuarie – Două persoane au murit şi alte 20 de au fost transportate la spital, după ce un microbuz cu călători s-a răsturnat pe DN 38, în apropierea localităţii Topraisar din judeţul Constanţa.
5 ianuarie – Un accident produs pe DN 29 D, pe raza localităţii Talpa din judeţul Botoşani, s-a soldat cu rănirea a 11 persoane, după ce un autoturism s-a ciocnit cu un microbuz.