Cod rutier 2021. Se pregătesc noi amenzi usturătoare pentru şoferii care nu respectă legea

Mai mulţi parlamentari PNL şi USR PLUS au iniţiat un proiect legislativ pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, mai exact Codul Rutier. Propunerea prevede pedepse şi amenzi mai mari pentru anumite categorii de şoferi.

05 iul. 2021, 15:48
Cod rutier 2021. Se pregătesc noi amenzi usturătoare pentru şoferii care nu respectă legea

Cod rutier 2021. Codul rutier s-ar putea modifica din nou în curând. Mai mulţi parlamentari au iniţiat o propunere legislativă care prevede unele completări ale articolelor deja existente care reglementează infracţiunile şi pedepsele aplicate şoferilor.

Astfel, prin propunerea legislativă nr. B277/2021, după punctul 23 aliniatul 1 al articolului 102 se introduce un nou punct care va avea următorul cuprins: „nerespectarea interdicţiei privind ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate atunci când nu este asigurată lăţimea minimă de cel puţin un metru a trotuarului lăsat la dispoziţia pietonilor”.

Citeşte şi: COD RUTIER 2021. Amenzi de până la 2.900 de lei pentru şoferii care fac această greşeală când parchează

Nerespectarea acestei reguli va fi pedepsită cu o sancţiune de 6 puncte de penalizare şi este încadrată în clasa a IV-a de sancţiuni care prevede între 9 şi 20 de puncte de amendă.

Proiectul legislativ a fost depus la Senat în 23 iulie 2021, fiind trimis în zilele următoare pentru aviz la Consiliul Economic şi Social, la Consiliul Legislativ şi la Guvern pentru punct de vedere.

Cod rutier 2021. Pentru ca această propunere legislativă să intre în vigoare, ea trebuie adoptată de Parlament, promulgată de şeful statului şi apoi publicată în Monitorul Oficial.

propunere 277

Citeşte şi: Cod rutier 2021. Ar putea apărea noi schimbări, după ce OMS a venit cu o propunere controversată: Viteza maximă în localități să fie de 30 km/oră!