COD RUTIER 2022. Veşti proaste pentru şoferii care vor să calce acceleraţia de Rusalii

Peste 24.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI), în majoritate poliţişti, poliţişti de frontieră, pompieri şi jandarmi, vor acţiona, de vineri şi până luni inclusiv, pentru ca sărbătoarea de Rusalii să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, urmând ca în aceste zile să fie intensificate activităţile preventive, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

11 iun. 2022, 14:46
COD RUTIER 2022. Veşti proaste pentru şoferii care vor să calce acceleraţia de Rusalii

„Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a solicitat efectivelor să-şi concentreze eforturile pe acţiunile de prevenire şi pe asigurarea unei intervenţii rapide şi eficiente în sprijinul cetăţenilor. În aceste zile, va fi suplimentat numărul patrulelor de ordine publică şi vor fi intensificate activităţile preventive în zonele aglomerate cu risc criminogen, precum şi acţiunile care privesc siguranţa alimentară şi cele de combatere a infracţiunilor grave, stradale şi a celor cu impact asupra cetăţeanului”, a precizat oficialul MAI, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul ministerului.

Ea a adăugat că, pentru a asigura fluenţa traficului şi pentru a preveni accidentele grave de circulaţie, peste 1.400 de poliţişti rutieri vor fi prezenţi pe principalele drumuri şi autostrăzi, astfel încât toţi cetăţenii să ajungă în siguranţă la destinaţiile dorite, fiind mai multă concentrare din partea Poliţiei rutiere pe căile de acces spre staţiunile turistice şi obiectivele religioase.

„Pe tronsoanele de drum cu risc crescut de accidente din cauza conducătorilor auto care nu respectă limitele legale de viteză, echipajele Poliţiei rutiere vor acţiona zilnic cu aproximativ 300 de aparate radar. De asemenea, poliţiştii rutieri vor organiza filtre pentru depistarea şoferilor care consumă băuturi alcoolice sau substanţe interzise. Inspectoratul General de Aviaţie va asigura sprijin aerian pentru monitorizarea traficului şi identificarea arterelor unde este nevoie de prezenţa echipajelor de la sol”, a subliniat Dajbog, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, vor fi luate măsuri pentru protejarea turiştilor şi a credincioşilor.

Citeşte şi: Până în 2030 nu vor mai exista fumători! Măsura, criticată pentru că ar încălca liberul arbitru, presupune creşterea progresivă a vârstei minime de la care o persoană poate cumpăra ţigări

„Pentru că ne aşteptăm ca un număr mare de români să petreacă aceste zile pe litoral sau în staţiunile de munte, vor fi luate măsuri pentru protejarea tuturor turiştilor. De asemenea, dispozitivele de ordine publică vor avea în atenţie 6.500 de lăcaşuri de cult, unde vor avea loc slujbe religioase la care vor participa peste 460.000 de credincioşi”, a punctat Monica Dajbog.

Totodată, a mai precizat ea, efectivele MAI vor fi prezente la cele aproximativ 240 de evenimente publice, festivaluri şi manifestări sportive care urmează să se desfăşoare în toată ţara, la care organizatorii estimează că vor participa aproape 250.000 de persoane.

„Printre evenimentele cu public numeros care vor avea loc în aceste zile se numără meciul de fotbal România – Finlanda şi festivalurile din judeţele Vrancea şi Timiş. La solicitarea organizatorilor, structurile MAI vor interveni pentru asigurarea măsurilor din competenţă pe timpul manifestărilor cultural-artistice organizate în spaţii private”, a menţionat oficialul MAI.

Structurile Ministerului de Interne vor acorda o atenţie deosebită acţiunilor de prevenire şi combatere a traficului şi consumului de droguri, astfel de acţiuni urmând să se desfăşoare atât cu prilejul organizării unor evenimente publice, cât şi în mod curent în staţiunile de pe litoral şi de la munte şi în marile oraşe, inclusiv în cluburi, baruri şi în alte zone unde există risc crescut de substanţe interzise, a arătat Dajbog.

În cazul producerii unor fenomene meteorologice severe, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă vor fi pregătite să acorde sprijin autorităţilor locale şi cetăţenilor şi să faciliteze revenirea la normalitate, a concluzionat ea.

Citeşte şi: Tot mai săraci de la o lună la alta, românii nu-şi mai permit concedii la mare. Proprietar de complex turistic din Mamaia: „Cererea este cu 10% mai mică decât anul trecut”