Cod rutier 2023. Semnul de circulaţie care ridică probleme chiar şi celor mai experimentaţi şoferi

Cunoaşterea semnelor de circulaţie este o condiţie obligatorie pentru a promova examenul la şcoala de şoferi. Totuşi, există unele semme de circulaţie, mai rar întâlnite, care le dau mari bătăi de cap conducătorilor auto. Semnul care înfăţişează trei persoane într-un autoturism ridică probleme chiar şi celor mai experimentaţi şoferi.

28 sept. 2023, 09:55
Cod rutier 2023. Semnul de circulaţie care ridică probleme chiar şi celor mai experimentaţi şoferi

Cod rutier 2023. Indicatorul rutier cu 3 persoane într-un autoturism a fost introdus pentru prima dată în anul 2020 și este des întâlnit pe șoselele din Germania. La prima vedere, poţi avea falsa senzaţie că ocupanţii maşinii trebuie să se aşeze într-o anumită ordine. În realitate, „traducerea” semnului rutier este cu totul alta.

Semnificaţia acestuia este „autoturisme sau motociclete cu ataș care sunt ocupate de cel puțin trei persoane”, altfel spus „vehicule cu mai mulți ocupanți”.

Acest semn de circulație oferă posibilitatea mașinilor sau motocicletelor cu ataș cu cel puțin trei persoane la bord să folosească banda destinată transportului în comun, care este în mod normal interzisă mașinilor, excepție făcând taxiurile și, uneori, mașinile electrice, potrivit ziarulromanesc.de. Cei care încalcă această regulă plătesc o amendă de 55 de euro.

Citeste si Cod Rutier 2023. Semnul de circulaţie care îi lasă pe şoferi fără 450 de lei, greşeala banală pe care aproape toţi o fac!

Scopul nu a fost doar de a face traficul mai sigur, ci și de a reduce transportul individual motorizat – de exemplu, pentru a promova utilizarea unei mașini pentru transportul mai multor persoane.

Citeste si Semnul de circulație care va fi întâlnit tot mai des pe șoselele din Europa. Ce reprezintă pentru șoferi

Totuşi, indicqatorul rutier nu şi-a atins scopul: accesul pe benzile pentru autobuze nu a fost permis deoarece a existat temerea că accesul acestor vehicule ar fi putut îngreuna transportul public local. Ca urmare, semnul și-a pierdut scopul, deşi mai este folosit în trafic, uneori, de poliţiştii rutieri atunci când efectuează teste de trafic.