Codrin Ștefănescu: „Aştept ca Iohannis să fie primul vaccinat al ţării, iar Arafat să-i facă vaccinul”

Codrin Ștefănescu, fostul secretar general al PSD, susține că un exemplu bun pentru campania de vaccinare ar fi ca președintele Klaus Iohannis să accepte să se vaccineze în direct la TV.

RomaniaTV.net
22 nov. 2020, 18:33
Codrin Ștefănescu: „Aştept ca Iohannis să fie primul vaccinat al ţării, iar Arafat să-i facă vaccinul”

Eu aștept sā se vaccineze Werner. Sā fie primul vaccinat al țārii! Și vaccinarea sā fie in direct și la orā de maximā audiențā! Iar vaccinul sā il facā Arafat personal, cu mânuța lui!„, a scris Codrin Ștefănescu, pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi Firea reacţionează după carantinarea localităţilor din Ilfov: „Ferească Dumnezeu de prostul harnic!”

Postarea fostului secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, a strâns peste 1.700 de reacţii şi a fost redistribuită de peste 200 de ori, iar cometariile au fost dintre cele mai diverse.

Reprezentantul României în Organizația Mondială a Sănătății (OMS), medicul Alexandru Rafila, a vorbit săptămâna aceasta de vaccinul anti-Covid. „Cel mai devreme, prima tranșă de vaccinuri va ajunge în România în februarie, 2021. Uniunea Europeană are contract autorizat pentru 2,2 miliarde de doze. Raporatat la număr de populație, în România ar urma să intre din acest contract 9 milioane de doze, însă acestea se vor livra etapizat. Din primă tranșă, vom avea 1 milion de vaccinuri”, a explicat Alexandru Rafila.

Pe de altă parte, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România, medicul militar Valeriu Gheorghiță, afirmă că scenariul cel mai optimist este ca primele doze de vaccin să ajungă în România la sfârșitul lunii decembrie, iar în cel mai pesimist scenariu, în primul trimestru din 2021. Populația se va putea vaccina după aproximativ 2-3 luni de la debutul campaniei de vaccinare în țara noastră, iar vaccinarea va fi gratuită și voluntară. În distribuirea și transportul vaccinului vor fi implicate Armata și structuri din Ministerul de Interne.


loading...