Codrin Ştefănescu, reacţie la Oprea: „În coaliţie nu se ia nicio decizie fără acordul lui Dragnea. Punct”

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a făcut apel la liberali pentru a arăta dacă susţin sau nu noul Cod Fiscal pe care ei înşişi l-au votat în Parlament şi l-au asumat. Totodată, Codrin Ştefănescu precizează că în interiorul coaliţiei (UNPR şi ALDE), nimeni nu poate lua vreo decizie fără acordul lui Liviu Dragnea, președintele PSD.

06 aug. 2015, 15:30
Codrin Ştefănescu, reacţie la Oprea: „În coaliţie nu se ia nicio decizie fără acordul lui Dragnea. Punct”

Codrin Ştefănescu a menţionat că noul Cod Fiscal, care a fost retrimis Parlamentului de către preşedintele Klaus Iohannis este acelaşi pe care l-au votat înclusiv parlamentarii PNL-PDL.

Citeşte şi: Deputat PSD: Nu avem ce modifica în Codul Fiscal. Văd că şi BNR şi-a schimbat părerea

„Urmare a invitației la dialog pe tema Codului Fiscal lansată chiar și astăzi de unii lideri politici și de noul PNL, în principal, trebuie făcute câteva precizări:

Codul Fiscal este un proiect asumat de PSD împreună cu aliații săi din coaliția de guvernare și votat în Parlamentul României cu unanimitate de voturi. Adică, Codul Fiscal retransmis Parlamentului de președintele României, este același pe care l-au susținut și votat inclusiv parlamentarii PNL – PDL;

Liberalii, înainte de a constitui tot felul de grupuri de lucru și comisii de negociere ticsite cu foștii miniștri PDL ai guvernelor Boc și Ungureanu din timpul regimului Băsescu, ar trebui să spună românilor, foarte clar, dacă mai susțin sau nu acest proiect pe care și l-au asumat și l-au votat în Parlament”, a precizat Codrin Ştefănescu într-un comunicat de presă remis RomaniaTV.net.

Totodată, secretarul general adjunct al PSD a reamintit coaliţiei de guvernare că nimeni nu poate lua vreo decizie fără consimţământul şefului social-democraţilor, Liviu Dragnea.

„UNPR, ca și ALDE, face parte din coaliția de guvernare. Reamintesc celor interesați că, în coaliție, nu se poate lua nicio decizie fără consultarea și acordul lui Liviu Dragnea, în calitate de președinte al PSD – principalul partid de guvernământ. De altfel, la ședințele coaliției participă și Victor Ponta în calitate de prim ministru din partea PSD.  

În concluzie, săptămâna viitoare, când vor reveni în țară atât Liviu Dragnea, președintele PSD, cât și Victor Ponta premier din partea PSD, va exista, cu siguranță, o consultare în cadrul coaliției de guvernare cu privire la toate subiectele stringente de interes public, se vor stabili prioritățile, dacă sunt sau nu necesare negocieri și cu cine trebuie negociat. Punct”, a conchis Codrin Ştefănescu.

Citeşte şi: UNPR propune DATA pentru consultările pe Codul fiscal, alta decât cea a PNL. Invitaţia, trimisă şi lui Ponta

Președintele UNPR, Gabriel Oprea, a transmis, joi, liderilor formațiunilor politice din Parlament o invitație la dialog pe tema noului Cod fiscal, consultările fiind propuse pentru data de 19 august, ora 10,00, la Palatul Parlamentului. Invitaţia a fost transmisă inclusiv premierului Victor Ponta.