Codul GALBEN de INUNDAŢII se prelungeşte. Vezi râurile vizate

Institutul Naţional de Hidrologie a decis prelungirea codului galben de inundaţii pentru mai multe bazine hidrologice din ţară, în intervalul 26 iunie, ora 15.00 - 27 iunie, ora 18.00.

RomaniaTV.net
26 iun. 2013, 10:23
Codul GALBEN de INUNDAŢII se prelungeşte. Vezi râurile vizate

Codul galben presupune scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice mentionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENTIE.

– Se mentine COD GALBEN pe râurile mici din bazinele hidrografice: Suceava, Moldova, Bistrita, Trotus (judetele Suceava, Neamt, Bacãu si Harghita) si pe afluentii Oltului superior din judetele Harghita, Covasna si  Brasov.

– Se instituie COD GALBEN începând din data de 26.06.2013 ora 15:00 pe râurile mici din bazinele superioare si mijlocii ale Argesului, Ialomitei (judetele Arges, Dâmbovita si Prahova), Buzãului (judetele Covasna si Buzãu), Putnei, Rm. Sãrat (judetele Vrancea si Buzău), din bazinul superior al Bârladului si pe afluentii sãi din judetele Iasi, Vaslui si Galati.

Citeşte şi INFORMARE METEO: Ploi şi grindină în estul ţării şi în zonele de deal şi de munte

INH afirmă  că aceste fenomene se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe afluenţi de grad inferior ai râurilor menţionate şi pe cursurile de apă necadastrate. Din cauza gradului de instabilitate accentuat, cu precipitatii sub formă de aversă si caracter torential, fenomenele se pot produce izolat si în alte bazine hidrografice mici din zonele de deal si munte din jumãtatea de est a tării.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe trei zile