Coloane de maşini de kilometri pe DN1. Aglomeraţie pe Valea Prahovei

Trafic infernal pe Valea Prahovei. Românii care au plecat spre munte în minivacanța de Mica Unire au parte de un adevărat coșmar în trafic. Coloanele de mașini se întind pe kilometri întregi, spre disperarea şoferilor.

RomaniaTV.net
24 ian. 2020, 10:05
Coloane de maşini de kilometri pe DN1. Aglomeraţie pe Valea Prahovei

Primele coloane de mașini au apărut încă de dimineață la ieșirea din Ploiești, acolo unde s-au format ambuteiaje. Potrivit polițistilor de la Rutieră și între localitățile Nistorești-Comarnic, pe o distanță de 7 kilometri, se circulă bară la bară.

Citeşte şi: Soluţia lui Bode pentru traficul de pe Valea Prahovei: „Am identificat un drum forestier care poate fi rută alternativă”

Traficul se desfășoară cu mare dificultate și între stațiuni, la Bușteni, Azuga și Predeal. Zeci de agenți încearcă să fluidizeze circulația, și le cer șoferilor să conducă atent pentru a fi evitate incidentele grave.

Meteorologii spun că turiștii vor avea parte de vreme bună în acest weekend. Iubitorii sporturilor de iarnă au și de unde alege , mai ales că pârtiile de pe Valea Prahovei sunt deschise, iar stratul de zăpadă este unul consistent.

 

Polițiștii acționează în dispozitivul de siguranță rutieră pentru fluidizarea traficului.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să respecte indicațiile polițiștilor, să adapteze viteza condițiilor de trafic și de drum, să nu se angajeze în depășirea coloanelor de autovehicule, să manifeste respect pentru ceilalți participanți la trafic, asigurându-se corespunzător înaintea efectuării oricărei manevre de schimbare a direcției, semnalizând totodată această intenție.