Alertă de urgenţă pe Otopeni. Comandantul aeronavei Wiz Air care venea către Bucureşti a transmis mesajul „Mayday”. Reacţia companiei

Comandantul unei aeronave Wiz Air care venea, vineri seară, din Italia către Bucureşti a transmis mesajul ”Mayday”, care indică existenţa unui pericol, fiind constituit dizpozitiv de salvare pe Aeoportul Henri Coandă. Aeronava a aterizat fără probleme, după mai bine de 20 de minute.

RomaniaTV.net
25 ian. 2019, 19:22
Alertă de urgenţă pe Otopeni. Comandantul aeronavei Wiz Air care venea către Bucureşti a transmis mesajul „Mayday”. Reacţia companiei

UPDATE. „Aeronava care opera zborul Wizz Air W6 3152 de la Catania la Bucureşti Otopeni a afişat mai multe mesaje de atenţionare în timpul zborului. Conform procedurilor de siguranţă, comandantul zborului a declarat Mayday şi a solicitat prioritate pentru aterizarea imediată pe aeroportul din Bucureşti unde a fost întâmpinat de echipe medicale şi de pompieri în concordanţă cu procedura standard. Aeronava a aterizat în siguranţă la ora locală 20:37 şi a fost tractată la locul de garare unde pasagerii au fost debarcaţi”, a transmis, vineri seară, compania aeriană Wizz Air.

Sursa citată a precizat că tehnicienii vor verifica aeronava pentru a identifica şi elimina cauzele mesajelor.

”Echipajul a acţionat conform procedurilor de siguranţă în condiţiile în care siguranţa pasagerilor, a echipajului şi a aeronavelor a fost şi va fi întotdeauna prioritatea Wizz Air”, au mai sus oficialii companiei aeriene.

”Comandantul unei aeronave Wizz Air, în ruta de la Catania spre Bucureşti Henri Coandă, a anunţat Mayday la ora 20.13. Pe aeroport s-a format dispozitivul standard, conform procedurii în vigoare, dispozitiv care a inclus şi ambulante şi pompieri”, au transmis, vineri seară, reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Potrivit acestora, avionul a aterizat fără probleme, la ora 20.37.

Mesajul ”Mayday” transmis pe calea undelor radio anunţă o stare de urgenţă şi necesitatea acordării unui ajutor imediat.

Deocamdată, reprezentanţii companiei aeriene nu au transmis care a fost natura urgenţei semnalate de către comandantul aeronavei.