Combinaţii de taste pentru eficienţă sporită în editoare de text

Dacă tot pierdem din ce în ce mai mult timp scriind documente, emailuri şi postări pe Facebook, sunt utile 40 de combinaţii de taste pentru o eficienţă sporită.

RomaniaTV.net
26 mart. 2014, 13:10
Combinaţii de taste pentru eficienţă sporită în editoare de text

Nici măcar nu contează dacă lucraţi la un proiect în Microsoft Word, dacă luaţi notiţe în Wordpad sau scrieţi un email în Google Chrome. Întregul sistem de operare Windows are în spate, printre multe altele, nişte combinaţii de taste care ,,merg” în orice fereastră. Este adevărat că în Word, multe dintre ele, le vedeţi trecute prin meniuri.

Mulţi nu ştiu însă că aplicabilitatea lor nu este în nici un fel ancorată în programul de editare text al celor de la Microsoft. În plus, dacă în timp reuşiţi să le adoptaţi şi utilizarea lor să vă vină natural, vă veţi simţi semnificativ mai eficienţi.

Indiferent dacă vreţi să selectaţi, să copiaţi sau să stergeţi rapid un cuvânt sau un paragraf, este de zece ori mai eficient să apăsaţi pe două sau trei taste decât să bâjbâiţi cu mouse-ul sau cu degetul pe touchpad. Există şanse ca unele dintre scurtăturile de mai jos să nu funcţioneze în toate aplicaţiile. În schimb, cele mai multe dintre ele vă vor ajuta enorm în majoritatea programelor pe care le folosiţi şi în care introduceţi câteva linii de text.

Descoperă combinaţiile de taste te ajută să fii mai eficient în editoarele de text pe Playtech.ro.