Comisia de Disciplină a respins sesizarea privind dreptul de joc al lui Andrei Vlad în Dinamo-FCSB. Dinamo poate merge la TAS

Comisia de Disciplină din cadrul FRF a respins, vineri seara, sesizarea secretarului general al Federaţiei Române de Fotbal privind dreptul de joc al portarului echipei FCSB, Andrei Vlad, în partida cu Dinamo disputată la 25 iunie în cadrul primei manşe a semifinalelor Cupei României.

RomaniaTV.net
17 iul. 2020, 17:06
Comisia de Disciplină a respins sesizarea privind dreptul de joc al lui Andrei Vlad în Dinamo-FCSB. Dinamo poate merge la TAS

Ca urmare a acestei decizii, publicată pe site-ul oficial al FRF, se menţine scorul de pe teren al acelei întâlniri, 3-0 pentru FCSB, formaţie care va disputa astfel finala Cupei României cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Membrii comisiei nu au judecat însă dreptul de joc al portarului, mai exact dacă el era suspendat sau nu pentru cumul de cartonaşe galbene, ei respingând doar dreptul secretarului general al FRF de a se sesiza în acest caz fără să fie parte în partida din semifinalele Cupei României.

„În temeiul art. 83.10.1 din RD al FRF coroborat cu art. 25 din ROAF rap.la art. 36 C.pr.civ. admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a Secretarului General al FRF invocată din oficiu. Respinge sesizarea Secretarului General al FRF, ca fiind formulată de o persoană fără calitate procesuală activă”, se arată în soluţia Comisiei de Disciplină publicată pe site-ul FRF.

Ce spune articolul invocat de FRF:

Articolul 83.10.1 din Regulamentul Disciplinar: „Folosirea într-un joc oficial a unui jucător aflat în stare de suspendare sau fără drept de joc se sancţionează cu pierderea jocului prin forfait. Abaterile privind folosirea neregulamentară a jucătorilor extracomunitari și a jucătorilor aflaţi în stare de suspendare, pentru cumul de cartonaşe galbene sau pentru eliminări (cartonaşe roşii) se urmăresc din oficiu la sesizarea departamentului activități sportive/competiții al FRF/LPF/AJF”.

Clubul Dinamo a contestat într-o adresă remisă Federaţiei Române de Fotbal dreptul de joc al portarului echipei FCSB Andrei Vlad în meciul direct din prima manşă a semifinalelor Cupei României, disputat la 25 iunie şi câştigat de gruparea roş-albastră cu scorul de 3-0. Conform Regulamentului Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF), jucătorul Andrei Vlad se afla la momentul respectiv în stare de suspendare după cele două cartonaşe galbene primite în meciurile cu Universitatea Cluj, din optimile Cupei României, şi FC Hermannstadt, din sferturile de finală.

În schimb, pentru aceeaşi situaţie, Regulamentul Disciplinar (RD) prevede că în cazul suspendării nu vor fi luate în calcul cartonaşele galbene primite de un jucător până în faza optimilor de finală. În consecinţă, conform RD, Andrei Vlad nu se afla în stare de suspendare la partida Dinamo – FCSB din prima manşă a semifinalelor Cupei României.

Neconcordanţa dintre Regulamentului Organizare a Activităţii Fotbalistice şi Regulamentul Disciplinar privind suspendarea pentru două cartonaşe galbene a determinat conducerea clubului Dinamo să solicite câştigarea la masa verde a partidei cu FCSB şi implicit calificarea în finala Cupei României. Ca urmare a contestaţiei FC Dinamo, secretarul general al FRF a sesizat Comisia de Disciplină în acest caz.

Pe teren, FCSB a câştigat ambele manşe ale semifinalei Cupei României cu Dinamo cu scorul de 3-0, respectiv 1-0.

Finala ediţiei 2019-2020 a Cupei României va avea loc în data de 22 iulie, pe Stadionul ”Ilie Oană” din Ploieşti, între FCSB şi Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Citeşte şi: Şase fotbalişti de la Dinamo, infectaţi cu coronavirus. Vestea aruncă în aer Liga 1, meciul cu Chindia a fost amânat

Ionel Dănciulescu: Singura noastră şansă va fi să mergem la TAS

Directorul sportiv al FC Dinamo, Ionel Dănciulescu, a declarat, vineri, că dinamoviştii vor merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), după decizia FRF privind dreptul de joc al lui Andrei Vlad.

„Sesizarea ştiam că va fi respinsă, cu toate că dreptatea e de partea noastră. Toată lumea o spune şi o recunoaşte. Altfel, FRF ar fi trebuit să-şi acopere propria greşeală. Ştiam lucrul acesta, dar eu aş merge mai departe şi cu recursul pe care trebuie să-l urmăm, iar apoi, mai departe la TAS.  E cusută cu aţă albă. A fost o chestie intenţionată. Singura noastră şansă va fi să mergem la TAS. Dacă aş decide eu, aş merge mai departe. Nu doar pentru a juca finala Cupei României, ci pentru simplul fapt că dacă sunt nişte legi trebuie să le respectăm toţi. E o taxă de timbru, din ce ştiu eu. Va fi achitată. Ne vom descurca. Sunt suporterii alături de noi şi cu siguranţă vom reuşi dacă vom ajunge la TAS”, a declarat Ionel Dănciulescu, la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport.