Comisia Europeană oferă 31 de miliarde de euro pentru companiile private afectate de pandemie

Companiile private afectate de pandemia de coronavirus care vor să investească, spre exemplu, în tranziția către neutralitate climatică sau către activitatea digitală, vor primi un sprijin de 31 de miliarde de euro de la Comisia Europeană. 

RomaniaTV.net
29 mai 2020, 16:24
Comisia Europeană oferă 31 de miliarde de euro pentru companiile private afectate de pandemie

Cei 31 de miliarde de euro au scopul de a debloca 300 de miliarde de euro sub formă de sprijin pentru solvabilitate destinat companiilor din toate sectoarele economice. Mecanismul de finanțare ar putea fi operațional din 2020, dacă este aprobat bugetul UE pentru următorii 7 ani. 

Citeşte şi: Rareş Bogdan anunţă că cei 33 de miliarde de euro de la UE vor veni în România în următoarele luni. „Este un plan unic”

„Astfel cum a anunțat președinta von der Leyen a Comisiei Europene la 27 mai 2020, Comisia intenționează să relanseze rapid economia UE prin stimularea investițiilor private. Comisia propune astăzi un nou Instrument de sprijin pentru solvabilitate, care se bazează pe actualul Fond european pentru investiții strategice, pentru a mobiliza resurse private în scopul sprijinirii urgente a întreprinderilor europene viabile din sectoarele, regiunile și țările pe care pandemia le-a afectat cel mai mult din punct de vedere economic”, arată un comunicat de presă.

Citeşte şi: Adina Vălean, despre fondul de relansare economică propus de Comisia Europeană. Ce va face România cu miliardele de euro

Comisia Europeană propune un nou Mecanism de investiții strategice, gândit în cadrul InvestEU, pentru a genera investiții de până la 150 de miliarde de euro, mulțumită unei contribuții de 15 miliarde de euro din cadrul instrumentului „UE – noua generație”, arată Executivul european.


loading...