Comisioane uriaşe ale platformelor food delivery. Proprietarii de restaurante: „Ei sunt marii câştigători”

După ce toate restaurantele au fost închise din cauza pandemiei de coronavirus, proprietarii au început să facă livrări la domiciliu. Aceştia se plâng de comisioanele uriaşe pe care le au platformele de livrare. 

21 mai 2020, 16:00
Comisioane uriaşe ale platformelor food delivery. Proprietarii de restaurante: „Ei sunt marii câştigători”

Potrivit antreprenorilor, firmele de food delivery au comisioane şi de 30%.

„Ei sunt marii câştigători. Sunt în postura în care nu negociază, sunt în postura în care au aşa, un semicartel. Consiliul Concurenţei poate vedea chestia asta, încasează foarte mulţi bani, mai mulţi bani decât tot domeniul acesta”, spune Radu Dumitrescu, proprietar restaurante, potrivit stirizilnic.com.

Radu Dumitrescu conduce şase restaurante în Bucureşti. Spune că la o comandă de 100 de lei, platformele de livrări de mâncare încasează 30 de lei de la restaurant şi 10 lei de la client.

„Ne-am făcut deja o platformă de livrări. Suntem foarte concentraţi să livrăm singuri. Fără ajutorul platformelor de livrări”, a mai adăugat Radu Dumitrescu.

Piaţa locală a platformelor de livrări de mâncare este estimată de Ziarul Financiar la 10-15 milioane de lei.

Citeşte şi Ingenios! Un designer francez a găsit soluţia perfectă pentru respectarea măsurii de distanţare în restaurante: clopotele de plexiglas