Compania Gap, lovită de criza provocată de pandemia de coronavirus. Gigantul american nu a mai plătit chiria pentru magazine

Gap Inc., compania de retail de îmbrăcăminte din Statele Unite, a avertizat că a cheltuit un miliard de dolari din februarie, în condiţiile în care magazinele sale au fost închise din cauza pandemiei de coronavirus. Viitorul acesteia este incert în cazul în care nu apelează la un ajutor financiar, transmite CNN.

RomaniaTV.net
24 apr. 2020, 12:41
Compania Gap, lovită de criza provocată de pandemia de coronavirus. Gigantul american nu a mai plătit chiria pentru magazine

Reprezentanţii Gap susţin că ar mai avea aproape 750 de milioane de dolari în conturile bancare până săptămâna viitoare.

Conducerea companiei precizează să trebuie să recurgă la „acţiuni suplimentare pentru a păstra lichidităţile existente şi să identifice alte surse de bani” în decursul anului viitor deoarece nu mai câştigă suficienţi bani pentru a-şi susţine activitatea.

Pentru a face economii, Gap a decis să-şi trimită cei aproape 80.000 de angajaţi în şomaj tehnic, să scadă salariile conducerii şi să nu plătească chiria magazinelor pentru luna aprilie. 

„Asta nu e China! Aici e Las Vegas”. Propunerea care a stârnit revoltă în toată America

Numai în America de Nord, prin neplata chiriei, Gap economiseşte 115 milioane de dolari.

Compania de îmbrăcăminte a anunţat că negociază cu proprietarii magazinelor pentru a face modificări în contractele de închiriere în aşa fel încât să poată continua activitatea după reluarea activităţii.

COVID-19. Record de morţi într-o singură zi, de la începutul pandemiei. În SUA s-au înregistrat peste 3.000 de decese în 24 de ore