Companiile de ASIGURĂRI vor despăgubi victimele inundaţiilor cu 1,7 miliarde de dolari

Companiile de asigurări Aviva Plc, RSA Insurance Group Plc şi Direct Line Group Plc vor înregistra cele mai semnificative pierderi în urma inundaţiilor din Marea Britanie, al căror cost pentru industria de asigurări este estimat la un miliard de lire sterline (1,7 miliarde de dolari).

RomaniaTV.net
21 feb. 2014, 18:51
Companiile de ASIGURĂRI vor despăgubi victimele inundaţiilor cu 1,7 miliarde de dolari

Aviva, al treilea asigurator din Regatul Unit, ar urma să înregistreze cele mai mari pierderi, pe baza cotei de piaţă, în timp ce RSA Insurance şi Direct Line sunt cele mai expuse din punctul de vedere al câştigurilor, consideră analiştii de la Goldman Sachs Group.

„Furnizorii de asigurări pentru locuinţe şi companii din Marea Britanie vor înregistra probabil cele mai mari pierderi. Din cauza actualelor condiţii dificile, estimările ar putea fi revizuite în creştere”, consideră analiştii Goldman.

Asociaţia asigurătorilor britanici a estimat la sfârşitul anului trecut costurile legate de despăgubiri în urma inundaţiilor la 426 milioane de lire sterline, care vor afecta câştigurile pe 2013 raportate de companii. Analiştii Goldman prognozează că cele mai recente inundaţii ar putea majora costurile cu încă 500 milioane de lire sterline.

Pentru Direct Line, RSA Insurance şi Aviva, pierderile ca procent din profitul net pe 2014 vor fi de aproximativ 15%, 9% şi, respectiv, 5%, consideră analiştii Goldman Sachs.

Potrivit estimărilor realizate de Capital Economics, întreruperea timp de o lună a activităţii economice în zonele afectate de indundaţii ar putea reduce Produsul Intern Brut al Marii Britanii cu peste un procent.

Guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney, a declarat recent că inundaţiile vor afecta prognoza economică pe termen scurt.

În Marea Britanie, luna ianuarie a acestui an a fost cea mai ploioasă lună din ultimii 100 de ani. Precipitaţiile abundente, însoţite în ultimele zile de rafale de vânt de peste 160 km/h, au provocat inundaţii majore în partea de sud-vest a ţării şi au perturbat sever transporturile. Şi în februarie, inundaţiile din sudul şi vestul Regatului Unit au lăsat mii de case fără curent electric şi multe familii s-au văzut nevoite să-şi părăsească locuinţa.