Comuna Bărbuleşti din Ialomiţa, încercuită de forţe de ordine VIDEO

Comuna Bărbuleşti din Ialomiţa, o altă localitate în care s-au întors sute de romi din străinătate, a fost încercuită de forte de ordine vineri dimineaţă.

RomaniaTV.net
03 apr. 2020, 09:23
Comuna Bărbuleşti din Ialomiţa, încercuită de forţe de ordine VIDEO

Sute de romi s-au întors din străinătate în comuna Bărbuleşti din Ialomiţa. Pentru că nu respectă carantina impusă de autorităţi, zeci de masini de poliţie si Jandarmerie au luat cu asalt, vineri dimineaţa comuna Bărbuleşti. 

De asemenea, comunitatea din Tăndărei a înregistrat deja patru decese din  cauza coronavirusului, dar cu toate acestea locuitorii oraşului nu sunt dispuşi să respecte condiţiile izolării, astfel că prefectul judeţului Ialomiţa a propus carantinarea întregului oraş.

„Am avut întrunirea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, unde s-a propus majorarea efectivului de forţe de ordine de la Ţăndărei. Am aprobat 6 patrule mixte de poliţie plus jandarmi.

Nu respectă şi nu au respectat încă de la început, nici măcar recomandările minime, nici cele de la nivel local, judeţean sau naţional. Astăzi am convocat din nou comitetul, la ora 12, şi voi propune carantinarea oraşului Ţăndărei, având în vedere că deja sunt 4 persoane decedate. Dacă sunt mai mult de 3 cazuri cu legătură epidemiologica între ele, se poate impune carantina.

Toîi membrii comitetului trebuie să decidă. Având la bază această anchetă epidemiologică, nu cred că nu va fi votată măsura.

Ei au venit pe rând (nr. din străinătate), nu deodată. Au fost luaţi în evidenţele DSP, am monitorizat cu foarte multă atenţie, având în vedere specificul localităţii, dar dacă ei nu au înţeles să se izoleze, am ajuns în această situaţie.”, a declarat Toniţa Manea, prefectul judeţului Ialomiţa.


loading...