Comuna din România în care locuitorii trăiesc ca în Germania. Cât costă să-ţi cumperi o casă aici

Într-o comună din România se desfășoară o poveste de vis, cu zeci de familii de sași, care au emigrat în străinătate acum peste 30 de ani şi care au decis să revină și să-și refacă viețile în locurile copilăriei lor. Aici, casele lor au fost restaurate cu migală, formând o comunitate care trăiește într-un mod asemănător cu cel din Germania.

26 feb. 2024, 16:29

Comuna din România în care locuitorii trăiesc ca în Germania. Pe lângă faptul că localnicii au grijă de locuințele sașilor atunci când aceștia sunt plecați în afara țării, această comunitate a adus beneficii semnificative și din punct de vedere economic. Valoarea caselor din comuna Gârbova, județul Alba, a crescut considerabil, ajungând chiar și la 100.000 de euro, în timp ce autoritățile locale au făcut investiții în modernizarea infrastructurii, transformând comuna într-o adevărată atracție turistică.

Citește și: Cel mai sărac oraş din România. Locuitorii au fugit pe capete, localitatea este în colaps

„Vin de două ori pe an. Sunt casele renovate, sunt întreținute, nu sunt lăsate în paragină. Este casa lor părintească, au răscumpărat-o. Totuși, ei țin la România. Iubesc România”, a spus o localnică despre sașii din comună”, a spus o localnică despre sașii din comunitate, citată de Ştirile Pro TV.

Citește și: Localitatea din România în care s-a născut primul copil după 47 de ani

Primarul localității, Ioan Muntean, subliniază că Gârbova de Sebeș a devenit o destinație turistică populară, atrăgând turiști din întreaga țară, inclusiv din București. „E un plus de valoare pentru comunitate. E o atracție foarte mare și pentru turiști, vin foarte mulți și din București. Noi lucrăm la infrastructură ca să le creeăm condiții. Am renovat străzile, trotuarele”, a declarat Ioan Muntean.