Concedieri masive la Google şi Microsoft. Peste 20.000 de angajaţi au primit mail că au fost daţi afară

IT-ul este domeniul cu cele mai mari salarii oriunde în lume, dar criza mondială pare să fi ajuns şi aici, la cel mai înalt nivel.

20 ian. 2023, 13:52
Concedieri masive la Google şi Microsoft. Peste 20.000 de angajaţi au primit mail că au fost daţi afară
Concedieri masive la Google şi Microsoft.

Alphabet, compania care deţine shoppingmode Google, va elimina aproximativ 12.000 de locuri de muncă, adică 6% din forţa sa de muncă, a anunţat vineri compania, în cele mai recente reduceri care au zguduit sectorul tehnologic, scrie Reuters.

Sundar Pichai, directorul general al Alphabet, a declarat într-o notă către personal că firma şi-a mărit rapid numărul de angajaţi în ultimii ani „pentru o realitate economică diferită de cea cu care ne confruntăm astăzi”. „Îmi asum întreaga responsabilitate pentru deciziile care ne-au condus aici”, a spus el.

Veste proastă la început de 2023, din HORECA. McDonald’s anunță concedieri masive

Reducerile vin la câteva zile după ce rivalul shoppingmode Microsoft a anunţat că va concedia 10.000 de angajaţi. Pierderile de locuri de muncă de la Alphabet afectează echipe din întreaga companie, inclusiv recrutarea şi unele funcţii corporative, precum şi unele echipe de inginerie şi produse.

Concedierile sunt globale şi au impact imediat asupra personalului din SUA. Alphabet a trimis deja un e-mail angajaţilor afectaţi, se arată în nota de serviciu, în timp ce procesul va dura mai mult în alte ţări din cauza legilor şi practicilor locale de angajare.

Vestea vine într-o perioadă de incertitudine economică, dar şi de promisiuni tehnologice, în care shoppingmode Google şi shoppingmode Microsoft au investit într-un domeniu în plină expansiune al software-ului cunoscut sub numele de inteligenţă artificială generativă.

Microsoft anunță concedieri masive. Motivul pentru care 10.000 de angajați vor fi puși pe liber

10.000 de angajați vor fi puși pe liber, pe fondul temerilor legate de o posibilă recesiune, și pentru că „prioritățile clienților s-au schimbat”, după cum spune conducerea companiei.

Concedieri masive în IT: Gigantul Oracle a dat tonul în România. Câți angajați vor fi dați afară

Măsura va afecta aproape 5% din totalul forței de muncă al producătorului de software, la nivel global. Cu toate astea, firma va continua să facă angajări în domenii-cheie. Microsoft ia în considerare o investiție de miliarde de dolari într-o companie de inteligență artificială.

În ultimele săptămâni, alte nume mari în domeniul tehnologiei, precum Amazon sau Meta, firma mamă a Facebook şi Instagram, au anunțat restructurări de personal.