Veste proastă la început de 2023, din HORECA. McDonald’s anunță concedieri masive

2023 a început cu vești proaste pentru angajații din industria HORECA, inclusiv pentru cei din zona fast-food. McDonald's a dat tonul. Gigantul american pregătește concedieri masive. 

09 ian. 2023, 10:40
Veste proastă la început de 2023, din HORECA. McDonald’s anunță concedieri masive
McDonald's scumpeşte cheeseburger-ul

Criza se simte puternic și în marile lanțuri de restaurante. Oamenii mănâncă mai rar în oraș, deci e nevoie de restructurări la nivel organizațional.

Chris Kempczinski, director general la McDonald’s, a anunțat în startul noului an că lanțul de restaurante are în plan să reducă numărul de locuri de muncă, scrie presa internațională.

Oficialul de la McDonald’s a refuzat să declare că restructurările sunt făcute din motive ce au legătură cu noua realitate economică. Directorul a precizat că reducerile de personal sunt menite, de fapt, „să ajute compania să inoveze mai repede și să lucreze mai eficient”.

În prezent, compania McDonald’s operează în 119 piețe din întreaga lume și dorește să se extindă.

„Trebuie să accelerăm ritmul deschiderii restaurantelor noastre pentru a capta pe deplin cererea crescută pe care am determinat-o în ultimii ani”, a declarat Kempczinski în nota de serviciu.

 

Ce planuri are McDonald’s pentru 2023

 

Compania americană nu a comunicat câte restaurante noi va construi şi nici câte locuri de muncă vor fi eliminate în cadrul reorganizării. Kempczinski a precizat, totuși, că firma va finaliza şi va începe să comunice deciziile privind disponibilizările până la 3 aprilie.

Kempczinski a anunţat, de asemenea, o serie de promovări interne, începând cu 1 februarie, pentru a ajuta compania să îşi pună în aplicare noua strategie.

De-a lungul timpului, McDonald’s a fost implicat în diverse scandaluri, acuzat că exploatează forța de muncă pentru sume de nimic și că utilizează produse nesănătoase, de o calitate îndoielnică.