Concordia Chiajna a cerut la TAS suspendarea barajului cu Rapid

Tehnicianul Ionuţ Chirilă a declarat, vineri, că gruparea Concordia Chiajna a apelat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru revocarea hotărârii cu privire la disputarea barajului cu Rapid, considerând că din punct de vedere legal echipa giuleşteană nu poate juca în primul eşalon.

RomaniaTV.net
12 iul. 2013, 15:16
Concordia Chiajna a cerut la TAS suspendarea barajului cu Rapid

„Vom juca din fair-play acest meci. Concordia Chiajna a făcut o acţiune la TAS ieri, privind suspendarea şi revocarea acestui baraj pe considerente de nelegalitate. Comisia Naţională de Licenţiere a anulat dreptul de joc al Rapidului printr-o hotărâre definitivă pe care Rapidul a pierdut-o, inclusiv la Comisia de Apel. Din punct de vedere legal Rapid nu poate juca în Liga I în anul competiţional 2013-2014. Rapid a făcut apel, a pierdut şi, nemergând la TAS, acea decizie a devenit definitivă şi irevocabilă”, a spus Chirilă într-o conferinţă de presă.

El a menţionat că echipa Concordia Chiajna, spre deosebire de Rapid, are dreptul de a evolua în Liga I: „Concordia poate juca pentru că există o hotărâre a Comitetului Executiv, din 6 iulie, în care se spune că pentru completarea locurilor vacante, atunci când o echipă nu are licenţă, prima formaţie după linie va completa locul al 18-lea. Acest baraj nu îşi are sensul„.

Chirilă a precizat că gruparea Concordia a făcut şi un demers la Federaţia Română de Fotbal (FRF) pentru revocarea hotărârii privind disputarea barajului. Tehnicianul a adăugat că este convins că echipa sa va avea câştig de cauză la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. El a subliniat că, în cazul în care Concordia va pierde barajul, toate adversarele Rapidului vor apela la TAS. „Sută la sută vom câştiga la TAS. Dacă noi pierdem acest baraj, sunt convins că fiecare echipă care va juca împotriva Rapidului începând cu prima etapă va contesta la TAS rezultatul„, a spus Ionuţ Chirilă.

Citeşte şi Nicolae Mitea revoluţionează fotbalul. Vrea trei puncte din barajul cu Rapidul

Formaţia Concordia Chiajna întâlneşte, sâmbătă, de la ora 21.00, pe Stadionul Dinamo, echipa Rapid, într-un meci de baraj pentru menţinerea în Liga I.

Numărul de echipe din Liga I a reprezentat un subiect de dispută în această vară între FRF şi LPF. Şeful de la Casa Fotbalului, Mircea Sandu, dorea 17 echipe în Liga I, câte au rămas după acordarea licenţelor, în timp ce preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a susţinut un sistem cu 18 echipe pentru a evita o diminuare a sumei care revine anual cluburilor din vânzarea drepturilor TV.

Decizia finală a aparţinut Comitetului Executiv al FRF, care a hotărât disputarea unui meci de baraj pentru menţinerea în primul eşalon, între echipa Rapid, care nu a îndeplinit criteriul financiar din manualul de licenţiere, şi Concordia Chiajna, formaţia retrogradată sportiv cel mai bine clasată (locul 15 în sezonul precedent). Echipa câştigătoare a barajului programat sâmbătă va completa tabloul de 18 formaţii din Liga I.