Condamnare pentru un tânăr de 28 de ani din Sălaj care a fugit de mai multe ori din carantină și izolare

Un bărbat de 28 de ani din Sălaj a fugit de trei ori din carantină şi izolare. Tânărul a primit o pedeapsă de 8 luni de închisoare cu suspendare. În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi un medic epidemiolog de la DSP Sălaj, bănuit că l-ar fi ajutat pe acesta.

RomaniaTV.net
17 apr. 2020, 09:18
Condamnare pentru un tânăr de 28 de ani din Sălaj care a fugit de mai multe ori din carantină și izolare

Tânărul din Sălaj şi-a recunoscut fapta. El a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei şi a primit 8 luni de închisoare cu suspendare. Bărbatul va sta, însă, sub supraveghere în următorii doi ani. 

El fusese reţinut pentru zădărnicirea combaterii bolilor, apoi s-a dispus măsura controlului judiciar pe 60 de zile de către Judecătoria Zalău: „Între acest inculpat şi procuror s-a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei prin care inculpatului i s-a aplicat o pedeapsă rezultantă de 8 luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata de 2 ani”, arată reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Ce sancţiune a primit un clujean care i-a tuşit unui poliţist în faţă

De asemenea, în acest dosar a fost trimis în judecată, pentru fals intelectual, un medic epidemiolog din cadrul DSP Sălaj, care i-ar fi eliberat tânărului de 28 de ani un „aviz epidemiologic” din care rezulta că acesta nu se mai afla în carantină, deşi mai avea o zi de stat.