Ce sancţiune a primit un clujean care i-a tuşit unui poliţist în faţă. Bărbatul a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca l-a condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare pe un bărbat care i-a tușit unui poliţist în faţă în mod intenţionat. Individul, care se afla la Unitatea de Primiri Urgențe, l-a ameninţat pe poliţist că îl va infecta cu noul coronavirus, dacă nu îl lasă să plece acasă, transmite observator.tv.

RomaniaTV.net
10 apr. 2020, 17:11
Ce sancţiune a primit un clujean care i-a tuşit unui poliţist în faţă. Bărbatul a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei

Inculpatul a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției şi a primit șase luni de închisoare cu suspendare: În timp ce poliţistul local B.I.G. încerca să împiedice plecarea sa din UPU Cluj – Napoca, inculpatul B.I. l-a ameninţat pe acesta cu transmiterea bolii infectocontagioase COVID-19, prin tuşirea intenţionată, după înlăturarea măştii de protecţie, în direcţia feţei poliţistului local, de la o distanţă de aproximativ 1 – 2 m, cauzându-i, astfel, o stare de temere acestuia din urmă, motiv pentru care s-a oprit şi s-a retras uşor în spate”, se arată în comunicatul Parchetului.

După acordul de vinovăție comunicat de inculpat, s-a stabilit condamnarea acestuia la şase luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei. Bărbatul va fi, însă, sub supraveghere, timp de 2 ani.

Un medic din Târgu-Jiu s-a ales cu dosar penal pentru că refuză să examineze pacienţii suspecţi de coronavirus

Pe durata termenului de supraveghere, clujeanul va trebui să respecte o serie de măsuri: 

1. să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta;

2. să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

3. să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

4. să comunice schimbarea locului de muncă;

5. să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Totodată, bărbatul va fi obligat să urmeze un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională, dar şi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, la Primăria municipiului Cluj-Napoca sau la Primăria comunei Baciu.