Condamnat pentru evaziune fiscală, un patron din judeţul Olt primeşte bani de la stat

Firma lui Cornel Ciocan a încheiat cu Tribunalul Bucureşti un contract de 3,5 milioane de euro pentru servicii de curăţenie. Ciocan era trimis în judecată pentru evaziune fiscală, iar după o lună, acesta a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

RomaniaTV.net
10 ian. 2012, 08:05
Condamnat pentru evaziune fiscală, un patron din judeţul Olt primeşte bani de la stat

La sfârşitul anului trecut, Tribunalul Bucureşti a atribuit un contract firmei Dancor Cleaning SRL pentru curăţenia şi igienizarea unor sedii din Bucureşti. Patronul acestei firme este un controversat om de afaceri din Olt, Cornel Ciocan, scriu juraliştii de la Ziarul Ring. La momentul atribuirii contractului, Ciocan era trimis în judecată pentru evaziune fiscală. După o lună, acesta a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

Dacă de la depunerea ofertelor până la momentul în care a fost atribuit contractul acţionarul a fost condamnat, nu mă interesează, că nu suntem casă de creştere şi educare. Şi nu pot respinge pe criterii care nu sunt prevăzute în Legea achiziţiilor publice. Când faci o achiziţie, te interesează solvabilitatea firmei, nu acţionarii”, a declarat pentru ziarul Ring, Laura Andrei, vicepreşedinta Tribunalului Bucureşti.

Firmele lui Ciocan au mai primit până acum cel puţin două contracte de la Tribunalul Bucureşti. Unul i-a fost atribuit în 2006 iar pe cel de-al doilea, în valoare de 400.000 de euro, l-a primit în 2009.

Cred că ar trebui să fie gândită o procedură care să fie în folosul instituţiei şi banului public. Pentru că am avut ocazia să văd foarte multe dosare cu probleme pe aceste speţe„, este de părere judecătoarea Laura Andrei, vicepreşedinta Tribunalului Bucureşti.