Grecia, lovită de o furtună de zăpadă. Strat consistent la Atena, iar în nordul ţării s-au înregistrat minus 15 grade VIDEO

O furtună de zăpadă a lovit Grecia, cu ninsori abundente şi vânturi puternice, zonele cele mai afectate fiind cele din nordul şi centrul ţării.

15 feb. 2021, 16:44
Grecia, lovită de o furtună de zăpadă. Strat consistent la Atena, iar în nordul ţării s-au înregistrat minus 15 grade VIDEO

Zăpada a acoperit, de asemenea, Acropola din Atena, însă nu pentru mult timp, temperaturile situându-se în capitală în jurul valorii de zero grade Celsius, a raportat luni televiziunea publică ERT. În nordul ţării însă, temperaturile au scăzut la – 15 grade Celsius în cursul nopţii şi majoritatea curselor cu feribotul au fost anulate din cauza vânturilor puternice, a anunţat Garda de coastă elenă. Această furtună de zăpadă a afectat mai ales zona continentală a Greciei.

Totuşi, Insulele Sporade, situate în nord-vestul Marii Egee, au fost afectate de o întrerupere de electricitate după ce arbori s-au prăbuşit peste liniile de înaltă tensiune care făceau legătura cu continentul, a raportat televiziunea.

Citeşte şi Lockdown total în Atena, la două săptămâni după redeschiderea şcolilor. Anunţul făcut de autorităţile în Grecia!

Autostrada dintre Atena şi Salonic a fost închisă circulaţiei în două zone la nord de capitală din cauza gheţii, a declarat poliţia rutieră, care a anunţat de asemenea că pe majoritatea drumurilor din centrul şi nordul Greciei accesul este permis doar vehiculelor echipate cu lanţuri de zăpadă.

Citeşte şi Anomalii termice uriaşe în Grecia. Temperaturile au scăzut cu 40 de grade Celsius în doar 24 de ore

Deşi această furtună de zăpadă a încetat, Serviciul de Meteorologie din Grecia (EMY) a estimat că „vârful” valului de frig va fi atins marţi.