PNL îi taie salariul lui Iohannis. A votat pentru respingerea Ordonanţei privind salariile demnitarilor

Biroul Politic Național al PNL a votat, sâmbătă, în unanimitate, pentru respingerea Ordonanței pentru creșterea salariilor demnitarilor.

29 aug. 2015, 13:09
PNL îi taie salariul lui Iohannis. A votat pentru respingerea Ordonanţei privind salariile demnitarilor

PNL a votat, astăzi, și formal, pentru că decizia politică a fost deja luată, în unanimitate, pentru respingerea Ordonanței privind creșterea salariilor demnitarilor, pentru că este nevoie să discuți în mod unitar, corelat aceste salariile din domeniul bugetar, și această discuție va fi făcută în Parlament, atunci când acel proiect de lege va veni și vom prezenta un punct de vedere articulat din partea PNL„, a declarat Alina Gorghiu, la finalul reuniunilor BPN și grupurilor parlamentare ale PNL de la Gura Humorului, potrivit Agerpres.

Salariile demnitarilor s-au MAJORAT de la 1 august. Guvernul a alocat banii prin rectificare bugetară

Ea a afirmat că BPN a discutat „intens” problema absorbției fondurilor publice naționale și europene, arătând că PNL propune înființarea unei instanțe specializate în acest domeniu.

Propunerea noastră este să se înființeze o instanță specializată, fie compusă din magistrați, din experți care să fie specializați în achiziții publice, care să soluționeze într-un interval de timp limitat procesele care țin de proiecte derulate cu bani din fonduri publice și europene„, a mai declarat copreședintele PNL.

CITEŞTE ŞI Gorghiu: Cerem PSD termen limită pentru publicarea în MO a legii privind votul prin corespondenţă

Demnitarii primesc de la 1 august 2015 salarii majorate, aşa cum a decis Guvernul la data de 8 iulie, într-o şedinţă condusă de Gabriel Oprea, în calitate de premier interimar în acea perioadaMăsura vizează 48 de funcţii: preşedintele României, premierul, miniştrii, preşedintii celor două Camere ale Parlamentului şi directorii SIE, SPP, STS.

Astfel, Klaus Iohannis, Victor Ponta şi preşedinţii camerelor Parlamentului, bugetarii cu cele mai mari salarii, au ajuns să câştige într-o lună 21.540 de lei, adică 4.895 de euro. În apărarea lor, demnitarii au invocat faptul că fostul nivel al salarizării pentru cei mai importanţi oameni în stat, de aproximativ 1.500 de euro, era unul dintre cele mai mici din Europa.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/demnitarii-romani-cu-cele-mai-mari-lefuri-din-europa-raportate-la-salariul-mediu_237031.html#ixzz3kD5oavqN

Citeşte şi: Ponta, despre lefurile demnitarilor: Cred că e oportun ca să se facă în acelaşi timp cu ceilalţi bugetari