„Conferința Sustenabilității”, eveniment major organizat de Asociația pentru Combustibili Sustenabili. Ce este conceptul Hydrogen Valley și ce rol are

Hydrogen Valley - un concept care unește decidenții din administrația publică, mediul de afaceri, furnizorii de energie și administratorii sistemelor de logistică, inclusiv la nivel de infrastructură, în regiuni de interes strategic pentru investiții sustenabile, corelate cu legislația și normele continentale, dar și ale aliaților strategici.
Alina Costache
08 iun. 2023, 18:40
„Conferința Sustenabilității”, eveniment major organizat de Asociația pentru Combustibili Sustenabili. Ce este conceptul Hydrogen Valley și ce rol are
„Conferința Sustenabilității”, eveniment major organizat de Asociația pentru Combustibili Sustenabili. Ce este conceptul Hydrogen Valley și ce rol are

„Conferința Sustenabilității”, eveniment major organizat de Asociația pentru Combustibili Sustenabili. Conferința Sustenabilității pune în valoarea industriile locale din regiuni de interes strategic și dezbate elemente cheie pentru modernizarea activității economice în liniile directoare de dezvoltare durabilă și sustenabilitate. Ediția Conferinței din regiunea Galați, Brăila și Buzău este menită să pună în valoare exemple de pionierat – producția oțelului verde la Liberty și producția hidrogenului prin electroliză în complexul Linde Gaz România fiind punctul de pornire pentru extinderea utilizării hidrogenului curat în tot ce înseamnă producție, servicii și transporturi la nivel local.

Citește și Conferința Națională „ÎNCORONAREA DE LA ALBA IULIA – 100 DE ANI” organizată la Universitatea Hyperion din București

„Conferința Sustenabilității”, eveniment major organizat de Asociația pentru Combustibili Sustenabili.

Regiunea este amplasată la centrul unui nod valoric de infrastructură de interes public național și European, având multi-modalitate completă și complexă, cu toate căile de transport (feroviar, rutier, aerian, naval) fiind acoperite de infrastructură deja existentă, în curs de modernizare sau la nivel de proiect, motiv pentru care considerăm că aici poate fi găzduit conceptul de Hydrogen Valley ca șablon pentru întreaga țară.

Pregătim un raport de țară, cu regiuni similare de interes strategic și inventar complet de posibilități pentru investiții, pe care îl vom prezenta participanților la “Romania-USA Black Sea Energy Security Summit and Trade Mission”, pe care îl organizăm în luna septembrie 2023 la Palatul Parlamentului.

Este esențială o schemă de sprijin pentru consumul combustibililor sustenabili, în funcție de nivelul de emisii, pentru ca acestea să poată fi folosite, dar mai ales pentru ca industriile și transportatorii să poată dezvolta strategii de achiziții și investiții pornind de la cel mai mare cost operațional – energia.

”Apreciem în mod deosebit să găzduim evenimente care generează noi perspective pentru studenții mediului universitar. Dezbaterea de astăzi se structurează pe o tematică inovativă, care cu promisiunea implementării va dezvolta regiunea Galați, Brăila și Buzău într-un veritabil cluster model în dezvoltare durabilă. Acestea rezultă în noi locuri de muncă, ceea ce vine să necesite noi specializări academice, pentru a putea continua să inovăm, să dezvoltăm.

Răspundem pozitiv apelului Asociației pentru Combustibili Sustenabili, de consolidare conceptuală a unei regiuni de interes strategic din perspectivă economică, angrenând întreg mediul de afaceri și decidenții publici într-un raport de regiune, corelat cu celelalte rapoarte care vin să întocmească un plan național strategic al economiei sustenabile. Ne dorim să continuăm colaborarea cu Ministerul Economiei și cu ACS pentru a realiza această hartă a investițiilor strategice pentru mediul corporativ continental, cât și partenerii strategici ai României”, au declarat Dr. Steve O. Michael, Rector & CEO și Conf. univ. dr. Andy Pusca, Presedinte de la Universitatea Danubius – Co-organizatori.

Prezent la reuniunea OECD pentru implementarea noilor tehnologii în principiile de dezvoltare durabilă, Ministrul Economiei a participat la Conferința Sustenabilității în format digital. Domnul Spătaru a menționat că promovează internațional România ca punct de sprijin continental pentru tehnologii inovative aplicate în sustenabilitate.

„Avem ca obiectiv reindustrializarea, cu decarbonarea și inovația tehnologică drept piloni și principii de bază. Resursele energetice alternative sunt o prioritate pentru Ministerul Economiei. Suntem implicați activ în Strategia Națională a Hidrogenului și am aprobat deja, în Guvernul României, un Memorandum care sprijină marii consumatori energetici în acoperirea deficitelor datorate diferențelor de costuri din anul 2022 și respectiv susținerea acestor diferențe din fonduri publice dar și promovarea agenților economici în realizarea saltului tehnologic la combustibili sustenabili, precum hidrogenul. Promovăm schema de ajutor de stat pentru decarbonare și utilizarea hidrogenului în procesele industriale și automatizarea proceselor tehnologice.

Marile companii europene anunță că producția din lanțurile valorice, inclusiv cele din România, trebuie să înceapă parcursul spre Net 0 emisii de gaze cu efect de seră, amenințând că rup legăturile comerciale cu agenții economici neconformi. Dacă România, la nivel de poli industriali, nu pășește spre implementarea politicilor de decarbonare, pas în care le asigurăm sprijinul cu tot aparatul public, riscăm să ne pierdem avantajul competitiv al economiei naționale”, a declarat Ministrul Economiei.

Ministrul Economiei salută inițiativa ACS pentru că pune la aceeași masă toți participanții la ecosistemul economic, pentru a dezbate problematica locală și soluțiile ce pot fi adoptate pentru a exploata multi-modalitatea infrastructurii locale în regiunea de dinamică industrială Galați, Brăila, Buzău.

„Ne dorim o economie sustenabilă, durabilă și prietenoasă cu mediul înconjurător”, a adăugat oficialul.

Președintele U.S. Oil & Gas Association, asociație profesională din domeniul energiei cu experiență de peste un secol. Principalii proprietari de patente și investitori în tehnologie pentru energie regenerabilă sunt tot marii jucători in industria tradițională petrolieră, cu interes major în decarbonarea activităților industriale.

Deși hidrogenul este recunoscut atât în UE cât și în SUA drept noul standard de alimentare a proceselor industriale și a transporturilor, producția hidrogenului curat, pentru o veritabilă tranziție la Net 0 emisii de gaze cu efect de seră, este un proces intensiv și energofag, ceea ce ne pune în poziția de a îmbunătăți continuu tehnologia.

Fără o dezbatere serioasă despre noile tehnologii din domeniul nuclear, decarbonarea este un subiect dificil și sinuos. Tehnologiile “mic reactor modular” (SMR) și “micro reactor modular” (MMR) sunt scurtături în calea spre industrii și transporturi cu emisii 0 gaze cu efect de seră, la costuri diminuate considerabil în comparație cu soluțiile paralele. Prin Actul de Reducere al Inflației al SUA sunt disponibile vaste resurse pentru investiții în energie curată, atât în SUA cât și pe continentul european.

Avem interes deosebit în România, și vom direcționa întregul lanț valoric să analizeze raportul de țară pe care ACS îl întocmește pentru atragerea investițiilor, inclusiv în domeniul energiei, la “Romania-USA Black Sea Energy Security Summit and Trade Mission”, pe care îl organizăm împrprenuă cu ACS în luna septembrie 2023, la Palatul Parlamentului.

Transporturile sustenabile, alimentate cu hidrogen, sunt posibile astăzi în contextul în care există infrastructură de alimentare. Furnizorii de material rulant, de vehicule de transport public, de aparatură industrială și transport mărfuri sunt pregătiți să înceapă vânzările de tehnică alimentată cu hidrogen.

Monitorizăm atent consolidarea regiunilor de interes economic dezvoltate pe principiile Hydrogen Valley, pentru ca resursa esențială  hidrogenul – să fie disponibilă și pentru transportatori sau aparatură industrială. Avem așteptări de la administratorii de infrastructură, în ceea ce privește dezvoltarea capacităților de alimentare, mai ales în regiuni precum Galați, Brăila, Buzău, unde hidrogenul curat este deja produs în cantități industriale și poate fi sporită producția în funcție de nevoile de consum ale sistemului de logistică.

Avem nevoie de scheme de sprijin pentru transporturile sustenabile, ca act adițional la directiva privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile transpusă prin ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ nr. 163 din 29 noiembrie 2022. Ministerul Transporturilor a înaintat un proiect de lege prin care utilizăm spațiile excedentare infrastructurii de interes public național și european, în colaborare cu dezvoltatori din domeniul energiei regenerabile, pentru producția de energie pe care o vom consuma în transporturi, tranzacție reglementată prin PPA (power purchase agreement).

„Mă bucur că o serie de lideri și decidenți importanți s-au reunit încă o dată la Galați pentru a dezbate viitorul său ca următoarea Hydrogen Valley. Această regiune beneficiază de soare din abundență, care permite alimentarea parcurilor fotovoltaice, de vânt puternic dinspre Marea Neagră necesar eolienelor, de resurse de gaz natural din România și de cerere din partea companiilor care se află deja în regiune. Putem avea chiar aici, la Galați, toată energia regenerabilă de care avem nevoie pentru a produce hidrogen verde, astfel să producem fierul și oțelul verde pe care clienții și comunitățile noastre le solicită. Conform estimărilor noastre, utilizarea hidrogenului ar putea reduce emisiile până la aproximativ 0,1 tone de CO2/ tona de oțel – de aceea hidrogenul este cea mai bună soluție pentru decarbonizarea industriei noastre.

Este un obiectiv ambițios și îl putem realiza doar în parteneriat cu autoritățile, industriile, experții și universitățile. Împreună cu decidenții la nivel local, național și european, putem transforma regiunea Galați într-o vale a hidrogenului în România și în Europa”, a declarat Prasanta Mishra, Director Executiv al LIBERTY Galați.

Citește și Conferință Big Data Analysis, o premieră pentru România

DailyBusiness
Ce să NU faci niciodată la un interviu de angajare. Cea mai importantă întrebare pe care ar trebui să o pui: „Îți arată adevărul dincolo de aparențe”
Spynews
Legătura între coșmaruri și riscul de deces precoce. Sfaturi pentru gestionarea stresului
Bzi.ro
Ce a făcut Mihai Leu chiar înainte să moară, deși era în comă profundă. Soția sportivului a oferit detalii dureroase
Fanatik.ro
Uranus intră în Gemeni. De luni, 7 iulie, de la ora 8 dimineața, patru zodii sunt binecuvântate, lucruri fabuloase se întâmplă în viața lor
Capital.ro
Lege pentru cei care au casă la curte. Vecinii cu gard comun trebuie să ceară permisiunea
Playtech.ro
Cât vor plăti românii în plus pe litrul de benzină și motorină de la 1 august, după noile taxe aplicate de Guvern
DailyBusiness
România atinge pragul critic de 60% datorie publică. Guvernul promite măsuri drastice: „Facem curățenie în sinecuri și cheltuieli discreționare”
Adevarul
Măcelul pornit de la propagandă, două înmormântări și o crâșmă închisă. Cronica sfâșietoare a uciderii evreilor din Dorohoi
wowbiz.ro
Anna, soția lui Mihai Leu, interviu în lacrimi: „I-am spus să se odihnească… și el mi-a răspuns cu o lacrimă, deși era în comă profundă”. Ultimele clipe ale campionului povestite în exclusivitate
Spynews
Scene dureroase la înmormântarea lui Mihai Leu. Soția lui, Anna, a plâns în hohote lângă sicriul marelui sportiv | FOTO
Spynews
Ultima postare a motociclistului italian, înainte să moară! Bărbatul era fascinat de urșii din România | FOTO
Evz.ro
August aduce coșmarul la pompă. Cât va costa un plin de benzină sau motorină
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
FOTO. Frumoasa iubită a milionarului român din Rusia a spus „Da”
kanald.ro
Cutremur azi dimineață în România! În ce zonă s-a produs seismul
Cancan.ro
BREAKING! Ștefan Popescu A MURIT. Avea doar 40 de ani și o dorință banală
Playsport.ro
Descoperirea misterioasă dintr-o criptă, legată de Vlad Țepeș, care ar putea rescrie istoria...
Capital.ro
Testare pentru șoferi. Permisul de conducere se va lua mai greu. Noua probă obligatorie
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Arată ca un manechin, dar a fost livratoare de mâncare
stirilekanald.ro
Dentistul care și-a otrăvit soția cu venin de șarpe a primit o veste teribilă după gratii
Primul semn neobișnuit de cancer de colon, potrivit medicilor
MediaFlux
Anunț important pentru românii care plătesc cu bani cash!
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Alertă Covid! Noua variantă „super-contagioasă Frankenstein” s-a multiplicat de patru ori în doar o lună