CONGRES PNL 2021. Alegerile din PNL au început cu „războiul perdeluţelor”

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat sâmbătă dimineaţă, la sosirea la Romexpo, unde urmează să aibă loc Congresul partidului, la care candidează pentru un nou mandat, că are încredere că vor fi respectate toate procedurile.

25 sept. 2021, 09:54
CONGRES PNL 2021. Alegerile din PNL au început cu „războiul perdeluţelor”

CONGRES PNL 2021. Una dintre marile dispute de la alegerile PNL a fost legată de modul în care vor arăta cabinele de vot. În timp ce echipa lui Florin Cîțu a propus să fie cabine la fel ca la orice tip de alegeri, secretizate cu perdea, cei din echipa Orban au cerut ca votul să fie unul deschis.

Surse politice ne-au declarat că, în această dimineață, mai mulți oameni din echipa lui Ludovic Orban au luat cu asalt secțiile de vot și au început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul.

La fața locului au fost surprinși deputatul PNL, Alex Kocis, fostul consilier de stat, Radu Nicolescu și Cristian Daroși, angajat al PNL online, scrie stiripesurse.ro.

Cei din echipa lui Orban acuză şi faptul că oamenii din echipa lui Cîțu au numerotat urnele pentru a-i putea controla pe delegați.

CONGRES PNL 2021. Orban a fost întrebat sâmbătă, dacă există un mecanism de verificare a votului la congres. “Ca preşedinte al partidului nu am avut posibilitatea să intervin, avem o comisie de organizare a congresului şi, de asemenea, avem o comisie de numărare şi validare a votului care este formată cu reprezentarea paritară şi care va fi condusă de preşedintele Comisiei de Organizare, domnul Stolojan. Am încredere că vor fi respectate toate procedurile de vot astfel încât să fie asigurat secretul absolut al votului”, a explicat preşedintele PNL. El a mai precizat că preşedintele Iohannis este binevenit la congresul PNL. “Este binevenit preşedintele. Preşedintele este partener al PNL şi nu este primul eveniment la care participă”, a transmis Orban.

ALEGERI PNL 2021. Ziua cuţitelor lungi în PNL, Florin Cîţu şi Ludovic Orban se bat pentru „totul sau nimic”

Ajuns la Romexpo, Ludovic Orban a discutat cu delegaţii care deja se aflau în zonă şi s-a şi fotografiat alături de unii dintre ei.

CONGRES PNL 2021.  Vineri seară, înaintea Congresului, liderul liberal a postat un mesaj pe Facebook. ”Vă îndemn să cumpăniţi bine asupra deciziei pe care o veţi lua la Congres! În mâinile fiecăruia dintre dumneavoastră stau soarta şi viitorul partidului nostru şi al României. Doar voi, membrii Partidului Naţional Liberal, aveţi puterea de a hotărî, fără niciun fel de constrângere sau intimidare! Să ne vedem sănătoşi!”, le-a transmis Orban celor 5.000 de delegaţi aşteptaţi la Congres.

De altfel, potrivit membrilor echipei sale, în cursul acestei săptămâni, Ludovic Orban a discutat personal cu 1.300 – 1.400 dintre aceştia.

Ludovic Orban primeşte cea mai grea lovitură înainte de congres: unul din oamenii săi de încredere a trecut în tabăra lui Cîţu pentru o funcţie de conducere în PNL