CONGRES PNL. Vasile Blaga, în faţa liberalilor: Nu am venit să ofer PDL pe tavă

CONGRES PNL.  Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat sâmbătă că fuziunea cu PNL va păstra nealterate spiritul şi tradiţia celor două partide, iar noua formaţiune va fi o contrapondere victorioasă la PSD, punctând că 'puterea nu o să cadă din cer'.

28 iun. 2014, 09:07
CONGRES PNL. Vasile Blaga, în faţa liberalilor: Nu am venit să ofer PDL pe tavă

Vasile Blaga a precizat că le transmite liberalilor mesajul de solidaritate, respect şi încredere din partea PDL.

Respect pentru numele blazonului istoric al PNL, pentru meritele sale excepţionale în făurirea României moderne şi pentru reconstrucţia democraţiei în România după 1989, solidaritate faţă de valorile democratice, capitaliste şi euroatlantice pe care le împărtăşim şi încrederea că drumul pe care am pornit duce la câştigarea Preşedinţiei de către candidatul nostru comun şi la formarea marelui partid de centru dreapta, încredere că nimeni nu va putea opri acest proces’, a spus Blaga, la Congresul PNL.

El a mărturisit că trăieşte emoţia visului pe cale să se îndeplinească – acela de a vedea PNL alături de PDL în marele proiect al dreptei unite – partidul dreptei unite.

Liderul democrat-liberal a spus că a apreciat oamenii de stat liberali, eleganţa şi înţelepciunea parlamentarilor liberali, amintind de colaborarea din 2000 şi după 2004, el subliniind că PNL au fost ‘partenerul pe care l-au considerat cel mai aproape de crezul PDL’.

CONGRES PNL. Liberalii îşi aleg NOUA CONDUCERE. Marea miză: desemnarea PREZIDENŢIABILULUI

Nu am fost de acord cu ruperea Alianţei DA în 2007. (…) M-am opus intrării la guvernare a PSD, în 2008. Am crezut întotdeauna că partenerul natural al PDL este PNL. (…) Nu am venit cu nicio ofertă clară, nici să ofer PDL pe tavă cuiva. Asta numai propaganda PSD-istă poate inventa’, a afirmat Blaga.

El a spus liberalilor că trebuie respectat trecutul şi să se înveţe din lecţiile prezentului, precizând că europarlamentarele din acest an au arătat că separat nu poate fi construită o alternativă câştigătoare la PSD, pe care l-a catalogat drept partid stat.

‘PNL şi PDL împreună într-un singur partid, cu un program de guvernare şi un singur candidat la alegerile prezidenţiale – acesta este mandatul pe care ni l-au dat românii’, a afirmat Blaga.

Democrat-liberalul a arătat că PDL ţine la trecutul lui, aşa cum PNL se mândreşte cu istoria sa.

‘Fuziunea va păstra nealterate spiritul şi tradiţia celor două partide’, a mai afirmat liderul PDL.

Potrivit lui Vasile Blaga, ‘dintr-o perspectivă mai largă, naşterea partidului de dreapta răspunde unei necesităţi istorice”. ‘Nu numai că acest partid va fi contraponderea reală şi victorioasă la PSD, dar va lansa şi programul pentru România, pentru ţară, pentru următorii zece, cinsprezece ani’, a adăugat liderul democrat-liberal.

El a subliniat că ‘puterea nu o să cadă din cer’. ‘Puterea nu o să ne cadă din cer şi nu o să ne-o pună în braţe vreun om providenţial. A trecut epoca oamenilor providenţiali în politică. E vremea muncii în echipă, e vremea construcţiei, a programelor’, a susţinut Vasile Blaga.

El a ţinut să le transmită liberalilor că decizia luată de a construi un nou partid şi candidat comun a avut impact pozitiv în toată ţara.

‘Asta aşteptau cetăţenii şi nu avem voie să îi dezamăgim. (…) De ce propaganda pesedistă s-a năpustit cu furie asupra parteneriatului nostru comun? Pentru că le este frică , pentru că ştiu că unirea noastră înseamnă înfrângerea lor’, a mai spus acesta.

Delegaţia PDL a părăsit lucrările Congresului PNL, după mesajele de la începutul reuniunii