CONGRES PNL. Liberalii au ADOPTAT noul statut al partidului. Apartenenţa la ALDE, eliminată

CONGRES PNL. Liberalii au adoptat, vineri, în prima zi a Congresului extraordinar, desfăşurat la Palatul Parlamentului, noul statut al PNL. Sâmbătă, delegaţii la Congres vor alege noua conducere a partidului. Klaus Iohannis a intrat în cursă pentru şefia PNL, alături de Ioan Ghişe, iar pentru cele 31 de funcţii de vicepreşedinte vor candida 56 de liberali.

27 iun. 2014, 13:45
CONGRES PNL. Liberalii au ADOPTAT noul statut al partidului. Apartenenţa la ALDE, eliminată

CONGRES PNL. UPDATE Delegaţii PNL au votat convocarea Congresului ordinar pentru ziua de sâmbătă în care se va stabili candidatul nominal la alegerile prezidenţiale şi vor fi aleşi cei 31 de vicepreşedinţi.

Potrivit preşedintelui interimar al PNL, Klaus Iohannis, pe ordinea de zi a Congresului ordinar se vor afla printre altele prezentarea şi adoptarea rezoluţiilor – ‘Fuziunea PNL cu PDL’, ‘Aderarea la grupul PPE din PE’, ‘Stabilirea nominală a candidatului PNL pentru funcţia de preşedinte al României’.

Pe ordinea de zi se va mai afla cuvântul invitaţilor, alegerea secretariatului tehnic al congresului şi alegerea comisiei de numărare şi validare a voturilor, prezentarea numărului de membri ai Congresului prezenţi, prezentarea rapoartelor de activitate ale BPN, Comisiei Centrale de Cenzori şi Curţii de arbitraj ale PNL, depunerea mandatului de către preşedinte şi membrii BPN, se va propune alegerea preşedintelui de şedinţă şi a prezidiului, se vor prezenta candidaturile pentru funcţiile de vicepreşedinte al PNL şi a listelor pentru Comisia centrală de cenzori şi Curtea de Arbitraj.

CONGRES PNL. UPDATE Noul statut al PNL a fost adoptat, vineri, de Congresul extraordinar al liberalilor, împotrivă pronunţându-se şase delegaţi, iar opt s-au abţinut.

Noul statut prevede că preşedintele liberalilor şi cei 31 de vicepreşedinţi vor fi aleşi uninominal în congresul partidului. Atribuţiile vicepreşedinţilor urmează să fie propuse ulterior în Biroul Politic Naţional şi aprobate de Delegaţia Permanentă.

De asemenea, noul statut stipulează că secretarul general al partidului va fi propus de preşedintele PNL şi validat de Biroul Politic Naţional, în care membri de drept vor fi liderii de filiale ai partidului, liderii şi viceliderii grupurilor parlamentare, primarii de municipii reşedinţă de judeţ şi preşedinţii de consilii judeţene şi liderul delegaţiei de europarlamentari PNL.

CONGRES PNL. Doi candidaţi la şefia partidului, 57 pentru posturile de vice. LISTA celor intraţi în cursă

Din noul statut a fost scoasă prevedere că PNL este membru ALDE şi al Internaţionalei liberale. Afilierea PNL la un grup european va fi decisă de Congresul ordinar al formaţiunii.

Noul statul al PNL cuprinde şi faptul că denumirea, identitatea, tradiţia istorică şi unitatea sunt valori imuabile ale partidului, propunere a preşedintelui de onoare al liberalilor, Mircea-Ionescu Quintus.

CONGRES PNL. Reuniunea a debutat cu imnul naţional, urmat de discursul preşedintelui interimar al PNL, Klaus Johannis.

„Acest congres al PNL vine să închidă o etapă şi vine să deschidă altă etapă. Astăzi ne întrunim fiindcă am avut alegeri şi am considerat noi, din Biroul Politic, că este bine să avem alegeri pentru a intra într-o nouă etapă pe care eu o consider de consolidare a PNL. Este nevoie să avem astăzi un nou statut, iar mâine vom alege împreună o nouă conducere„, a declarat Klaus Johannis.

La tribuna congresului se află întreaga conducere a partidului, alături de fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu şi seniorul liberal Mircea Ionescu Quintus.

CONGRES PNL. Prima zi: Liberalii îşi schimbă statutul şi elimină apartenţa la ALDE. TABERELE din partid

CONGRES PNL. Preşedintele Comisiei de statut a PNL, senatorul Cătălin Boboc, va prezenta modificările aduse la statutul partidului, iar ulterior vor fi făcute cunoscute punctele de vedere şi va fi votat acest document.

Noul statut al PNL prevede, printre altele, că cei 31 de vicepreşedinţi ai PNL vor fi aleşi uninominal în congresul partidului, urmând ca atribuţiile acestora să fie propuse ulterior în Biroul Politic Naţional şi aprobate de Delegaţia Permanentă.

De asemenea, noul statut stipulează că secretarul general al partidului va fi propus de preşedintele PNL şi validat de Biroul Politic Naţional, în care membri de drept vor fi liderii de filiale ai partidului, liderii şi viceliderii grupurilor parlamentare, primarii de municipii reşedinţă de judeţ şi preşedinţii de consilii judeţene şi liderul delegaţiei de europarlamentari PNL.

CONGRES PNL. Din noul statut a fost scoasă prevedere că PNL este membru ALDE şi al Internaţionalei liberale. Afilierea PNL la PPE va fi decisă de Congresul ordinar al formaţiunii.

Noul statul al PNL va cuprinde şi faptul că denumirea, identitatea, tradiţia istorică şi unitatea sunt valori imuabile ale partidului, propunere a preşedintelui de onoare al liberalilor, Mircea-Ionescu Quintus.

Tăriceanu candidează la PREZIDENŢIALE şi îşi face un NOU PARTID

CONGRES PNL. La finalul Congresului extraordinar va fi convocat Congresul ordinar al PNL pentru sâmbătă în care va fi aleasă noua conducere. Pentru cele 31 de funcţii de vicepreşedinte candidează 56 de liberali. Primarul Bacăului, Romeo Stavarache, s-a retras din această cursă în contextul în care este acuzat de săvârşirea a 5 infracţiuni de luare de mită, după ce a cerut bani de la oameni de afaceri, pentru a le acorda contracte din bani publici.

Pentru funcţia de preşedinte al PNL candidează Klaus Johannis şi Ioan Ghişe.