Conopida este excelentă dacă vrei să slăbeşti. Află în ce reţete să o foloseşti

O conopidă normală conține aproximativ 150 de calorii, astfel că poți să-ți dai seama de ce este considerată una dintre cele mai bune legume când ții dietă.

RomaniaTV.net
15 mai 2018, 10:13
Conopida este excelentă dacă vrei să slăbeşti. Află în ce reţete să o foloseşti

Ea poate să înlocuiască cu succes cartofii și să o folosești pentru a prepara un piure delicios alături de o bucată de carne la cuptor, deoarece vei reduce drastic numărul caloriilor fără să simți senzația de foame.

Conopida este săracă în carbohidrați, de aceea poate să fie alegerea excelentă pentru oricine dorește să scape de câteva kilograme în plus.

De asemenea, conopida furnizează acizi grași omega-3 care îmbunătățesc răspunsul corpului la insulină prin stimularea leptinei. Leptina este unul dintre hormonii care ajută la menținerea unei greutăți corporale normale și care stimulează metabolismul.

Înlocuiește piureul de cartofi cu cel de conopidă

Ca să reduci din numărul caloriilor, folosește piureul de conopidă în locul celui din cartofi. Acesta merge de minune ca garnitură la carne și nu îți compromite dieta.

Înlocuiește orezul alb cu conopida mărunțită

Poți să mixezi în robotul de bucătărie conopida, astfel încât să fie ca orezul și să o poți folosit în locul lui. Poți să o consumi crudă sau să o lași câteva minute la aburi. Orezul din conopidă obținut poate să fie consumat alături de legume, de curry-uri sau în orice alte combinații obișnuiai să consumi orezul. De asemenea, poți să o combini cu carne la grătar și multe verdețuri pentru a obține o salată hrănitoare și care nu îngrașă. Ea merge de minune și alături de carnea tocată de curcan, dacă preferi un preparat cu carne.

Citeşte continuarea pe Eva.ro.