Conservatorii consideră scrisoarea de acord cu FMI este un act de prudenţă şi responsabilitate

Grupul parlamentar al PC consideră că scrisoarea de acord cu FMI este un act de prudenţă, dar şi de responsabilitate al Guvernului Ponta şi îl susţine pentru că asigură şi punerea în aplicare a programului de guvernare pentru anii care urmează.

RomaniaTV.net
17 sept. 2013, 16:16
Conservatorii consideră scrisoarea de acord cu FMI este un act de prudenţă şi responsabilitate

Deputatul PC Maria Grapini a declarat, marţi, în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, că scrisoarea de intenţie adresată FMI de Guvernul României privind un nou acord conţine elemente care dau încredere în mediul economic românesc.

„PC asigură susţinerea şi cred că, istoric vorbind, segregarea nu a dus niciodată la nimic bun. Unitatea pe proiecte comune totdeauna duce la atingerea ţintei şi proiectul comun este România, de aceea vom fi uniţi în jurul proiectului şi guvernării pentru a asigura stabilitatea României”, a spus Maria Grapini.

Potrivit acesteia, efectele pe care le culege acum Guvernul Ponta sunt efectele măsurilor guvernărilor precedente.

„Prudenţa pe care o face acum Guvernul Ponta de a semna un acord este pentru a avea siguranţa ca atunci când vor fi fenomene pe care nu le poţi previziona în economia mondială să avem deja acordul încheiat. Din experienţa mea practică, nu poţi să negociezi în momentul în care ai ajuns să nu ai banii, trebuie să ai acest acord înainte stabilit”, a explicat Grapini.

„Este un deficit de încredere în mediul economic românesc, atât pentru investitorii străini, cât şi pentru cei români, că atunci când vor încheia contracte cu statul, arierate pe care le-am moştenit suficient de mari nu vor mai fi şi vor exista bani la buget pentru a fi plătite. Pentru prima dată ne-am asumat să facem plăţile pentru fondurile europene blocate de atâta timp. În situaţia în care ne pregătim de angajarea fondurilor europene 2014 – 2020 trebuie să ai un acord care nu creşte fiscalitatea”, a susţinut deputatul conservator.

Premierul Victor Ponta a prezentat marţi Camerelor reunite ale Parlamentului principalele elemente ale noului acord cu Comisia Europeană, Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială.