Consilierul lui Zelenski, sceptic că rușii vor părăsi orașul ucrainean Herson: „Nu vor pleca fără luptă!”

Mihailo Podoliak, consilierul președintelui Volodimir Zelenski, anunță că „Ucraina nu vede semne că Rusia va părăsi Hersonul fără luptă”.

09 nov. 2022, 23:30
Consilierul lui Zelenski, sceptic că rușii vor părăsi orașul ucrainean Herson: „Nu vor pleca fără luptă!”

Mihailo Podoliak, consilierul lui Zelenski, spune că armata rusă nu va renunța așa ușor la Herson, oraș situat în sudul Ucrainei.

„Faptele vorbesc mai tare decât vorbele. Ucraina nu vede semne că Rusia va părăsi Hersonul fără luptă. O parte semnificativă a grupului rusesc este păstrată în oraș, rezerve suplimentare sunt colectate în regiune. Ucraina eliberează teritorii pe baza datelor de informații, nu a declarațiilor televizate”, a declarat Mihailo Podoliak, consilierul şefului administraţiei prezidenţiale de la Kiev.

 

Citiți și: ALERTĂ în Ucraina! Retragerea trupelor rusești din Herson pare să fie doar o capcană! Forțele ucrainene se tem de o ambuscadă

De asemenea, consilierul lui Zelenski este de părere că este prea devreme pentru a confirma o retragere a forţelor ruseşti, atâta timp cât ele sunt încă acolo.

„Până când steagul ucrainean nu arborează deasupra Hersonului, nu are sens să vorbim despre o retragere a Rusiei”, a declarat consilierul lui Zelenski.

Un alt oficial ucrainean spune că decizia Rusiei de a-ți retrage trupele din Herson a fost luată „probabil cu mult timp în urmă”.

Retragerea de pe malul drept al Niprului înseamnă că rușii își anulează planurile de ofensivă spre Odesa și de a ajunge în teritoriul separatist moldovean Transnistria, crede Anton Gherașcenko, consilier al ministrului ucrainean al afacerilor interne, citat de Sky News.

La începutul lunii noiembrie, forțele ucrainene de Apărare din Sud transmiteau că Rusia dă impresia că intrarea în Herson este sigură, dar „armata ucraineană” este conștientă de situație, fiind vorba doar despre o capcană întinsă de ruși.

Citiți și: Cum a reacționat șeful armatei ruse din Ucraina după decizia de retragere din Herson: ”Da, domnule!”