https://www.romaniatv.net/wp-admin/edit.php
Cum a reacționat șeful armatei ruse din Ucraina după decizia de retragere din Herson: ”Da, domnule!”

Serghei Surovikin, comandantul Operaţiunilor ruse în Ucraina, a avut o primă reacție după ce Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării, a ordonat, miercuri, retragerea forţelor armate din Herson.

09 nov. 2022, 22:29
Cum a reacționat șeful armatei ruse din Ucraina după decizia de retragere din Herson: ”Da, domnule!”

Retragerea armatei ruse din regiunea Herson reprezintă fără doar și poate o nouă înfrângere pentru liderul de la Kremlin.

Serghei Şoigu, minstrul rus al Apărării, a ordonat, miercuri, retragerea forţelor armate de pe malul drept al fluviului Nipru, în regiunea ucraineană Herson.

„Procedați la retragerea trupelor și luați toate măsurile pentru a asigura transferul în siguranță al personalului, armelor și echipamentelor peste râul Nipru”, i-a ordonat Șoigu lui Serghei Surovikin.

La scurt timp după această decizie, generalul Serghei Surovikin, comandantul Operaţiunilor ruse în Ucraina, a avut o primă reacție și a mărturisit că aceasta este o decizie ”deloc uşor” de luat.

”Da, domnule! Manevrele retragerii militarilor vor începe foarte rapid”, a spus generalul.

Potrivit generalului Surovikin, Rusia îşi va reorganiza linia de apărare pe celălalt mal al Niprului.

De asemenea, comandantul Rusiei în Ucraina, a declarat că nu mai este posibil să se mențină aprovizionarea orașului Herson, fiind singura capitală regională capturată de ruși de la începutul invaziei în Ucraina, din 24 februarie.

Anunţul retregerii are loc la scurt timp după moartea unui lider prorus din Herson, Kiril Stremousov, unul dintre principalii susţinători ai ocupaţiei.

Citiți și: Armata lui Zelenski, atac nimicitor asupra rușilor! Ucrainenii se laudă că au distrus toate tancurile din dotarea armatei ruse

Președintele rus Vladimir Putin a declarat la începutul lunii noiembrie, că civilii din regiunea ucraineană Herson, pe care Rusia a declarat că a anexat-o în septembrie, trebuie să fie evacuați din zona de conflict, a relatat agenția de presă de stat RIA, citată de Reuters.

Citiți și: ALERTĂ în Ucraina! Retragerea trupelor rusești din Herson pare să fie doar o capcană! Forțele ucrainene se tem de o ambuscadă