Consiliul Legislativ bagă beţe în roatele Executivului: 21 de OUG nu au avizul acestei instituţii

Premierul demis, Ludovic Orban, a declarat că luni şi marţi vor fi transmise la Monitorul Oficial pentru a fi publicate toate ordonanţele de urgenţă adoptate în ultima şedinţă de Guvern. Numai că în continuare 21 de ordonanţe de urgenţă nu au obţinut avizul Consiliului Legislativ, informează stiripesurse.ro.

RomaniaTV.net
10 feb. 2020, 19:49
Consiliul Legislativ bagă beţe în roatele Executivului: 21 de OUG nu au avizul acestei instituţii

„Din punctul nostru de vedere, ordonanţele de urgenţă îndeplinesc condiţiile pentru a fi valide şi pentru a intra în vigoare”, a declarat Ludovic Orban. El a susţinut că nu se teme de o sesizare la Curtea Constituţională din partea Avocatului Poporului pe aceste acte normative. În privinţa ordonanţei referitoare la anticipate, premierul desemnat a spus că trebuie incluse observaţiile venite de la Ministerul Justiţiei şi că nu mai aşteaptă alte avize.

Numai că, surse politice spun că 21 de OUG-uri nu au avizul Consiliului Legislativ. Liberalii acuză Consiliul Legislativ că este influenţat de PSD. Consiliul Legislativ a dat avize pozitive doar pentru patru ordonanţe de urgenţă adoptate de Guvernul Orban.

Avocatul Poporului ia în calcul posibilitatea atacării la CCR a ordonanțelor de urgență și a apreciat că adoptarea într-o singură ședință de Guvern a 25 de OUG este „nu doar fără precedent, ci o gravă abatere de la normele art. 115 din Constituție” pentru ca Guvernul s-a substituit Parlamentului.

”La cât de mult a încălcat legea în ultimul timp nici nu mă aşteptam să facă altceva. Îi urez succes. O să scriu o scrisoare Avocatului Poporului, atâta pot, sper ca şi alţi lideri politici să facă acest lucru”, a precizat, luni, după şedinţa CEx, Marcel Ciolacu, referitor la anunţul lui Ludovic Orban că va trimite la Monitorul Oficial toate cele 25 de OUG adoptate înainte de căderea Guvernului.

Citeşte şi: Consiliul Legislativ, record naţional: şefii durează veşnic, nu există durată a mandatului şi nici procedură de revocare