Constantin Dulcan, despre regula celor 7 ore de somn şi rugăciunea rostită de 7 ori pe zi

Studiile arată că o mulțime de afecțiuni grave au printre cauze lipsa odihnei corespunzătoare. Lipsa SOMNULUI, responsabilă pentru o serie de afecțiuni, spune profesorul Constantin Dulcan.
Filip Stan
02 feb. 2025, 17:57
Constantin Dulcan, despre regula celor 7 ore de somn şi rugăciunea rostită de 7 ori pe zi
Medicul Constantin Dulcan aruncă bomba!

Profesorul Constantin Dulcan este de părere că lipsa somnului de calitate ne compromite sănătatea și este răspunzătoare pentru stresul cronic și pentru scăderea productivității

Într-o lume tot mai grăbită, printre sarcini zilnice, acordăm tot mai puțin spațiu în agendă somnului de calitate, o greșeală care, în timp, costă scump, spun specialiștii.

„În universul ăsta, aproape toate tot ceea ce este viu doarme, are nevoie de somn, inclusiv ființa umană. Toți avem nevoie de somn pentru că în timpul somnului creierul se reface.”, a declarat profesorul Constantin Dulcan

Lipsa odihnei adecvate duce la scăderea puterii de concentrare și a capacității de a memora și de a ne reaminti lucruri. În plus, privarea de somn afectează cortexul prefrontal, o porțiune din creiere responsabilă cu luarea deciziilor și rezolvarea problemelor.

„Toate informațiile pe care le obținem în timpul zilei, în timpul nopții sunt sedimentate. Conexiunile la nivelul sistemului nervos se consolidează”, a mai adăugat profesorul Dulcan.

Pe termen lung. Un somn prea scurt și a dormitul la ore foarte târzii pot îmbolnăvi inima și creierul, în timp ce insomniile cronice cresc riscul apariției bolilor degenerative, depresiei, anxietății și accidentelor vasculare.

Lipsa odihnei corespunzătoare poate declanșa apariția diabetului și a disfuncțiilor tiroidiene. Bărbații au nevoie de cel puțin 7 ore de somn pe noapte, în timp ce femeile au nevoie de minim 8 ore din cauza fluctuațiilor hormonale care pot influența starea generală și nevoia de odihnă.

Mihaela Bilic, despre pericolul nopților pierdute: „Somnul este mai important decât hrana! Lipsa de somn duce la tulburări neurologice”

Mihaela Bilic a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care a subliniat importanța somnului pentru sănătate. Nutriționista atenționează că lispa somnului poate duce la tulburări grave de sănătate și, în cel mai rău caz, la deces.

„Dacă vă pasă cu adevărat de sănătate, faceți din somn o prioritate! Somnul ajută organismul să se regenereze, echilibrează sistemul nervos și întărește imunitatea. Când ne îmbolnăvim, dăm repede vina pe mâncare, în loc să ne întrebăm cat și cum am dormit!

Nu întâmplător dormim 30% din viața noastră, fără somn nu putem funcționa și, surprinzător, este mai important decât hrana! Lipsa de somn duce rapid la tulburări neurologice grave și chiar la moarte, în schimb de foame putem răbda săptămâni întregi”, a scris Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.

Citește și: Care este diferența dintre ciorbă și supa cremă, care îngrașă mai tare? Detaliul uluitor dezvăluit de Mihaela Bilic

Nutriționista a subliniat care sunt beneficiile somnului odihnitor și suficient, care ar trebui să dureze între șapte și nouă ore.

„Un somn de 7-9 ore pe noapte are efecte miraculoase asupra întregului organism, de la imunitate la digestie, metabolism, sistem nervos și endocrin. Un somn odihnitor ne protejează de obezitate și Alzheimer, crește puterea de concentrare și atenția, performanțele fizice și rezistența la boli.

În somn ne încarcăm bateriile, iar pauza alimentară de 8-10 ore din timpul nopții permite organismului să ia o pauză de la digestie și metabolism, face “curățenie” la capitolul celule moarte, îmbătrânite sau bolnave, se reface și se pregătește pentru ziua următoare. Somnul de calitate (odihnitor și de durată) hrănește sistemul nervos și este cel mai important factor de creștere a imunității”a adăugat Mihaela Bilic.

Citește și: Obiceiul pe care îl ignoră mulți români. Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă: „Duce rapid la tulburări neurologice grave și chiar la moarte”

Nutriționista a vorbit și despre insomnii, o problemă frecventă care apare din diferte cauze. Insomnia și tulburările de somn sunt periculoase pentru organism, dar mintea poate fi antrenată în direcția unui stil de viață mai sănătos.

„Însă ce faci atunci când nu poți adormi? Sau când te trezești în puterea nopții și stai cu ochii-n tavan frământat de gânduri și făcând planuri pentru ziua de mîine? Pentru că tot mai multă lume suferă de insomnii, iar calitatea vieții ne este grav afectată de lipsa somnului, A apărut o nouă ramură în medicină care se ocupă de hipnoterapie și tulburări de somn.

Mintea ne poate fi și prieten și dușman, însă dacă o înțelegem și o antrenăm reușim să ne optimizăm somnul, performanța și calitatea vieții. Prin meditație, exerciții de respirație și un stil de viață sănătos putem redobândi somnul fără griji pe care îl aveam în copilărie!”, a adăugat Mihaela Bilic.

Rugăciunea puternică pe care profesorul Constantin Dulcan o rostește de șapte ori: „Este o altă energie, nu o simplă poveste”

Prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan ne dă, de fiecare dată, sfaturi practice pentru o minte și un corp sănătos. Însă pentru suflet, reputatul neurochirurg și psihiatru a povestit că este nevoie doar de o rugăciune de mulțumire către Dumnezeu.

Citește și: Ce este moartea clinică și ce se întâmplă în lumea de dincolo! Medicul Dumitru Dulcan aruncă bomba: „Se miră că nu pot fi văzuţi şi auziţi de nimeni”

Rugăciunea puternică pe care profesorul Constantin Dulcan o rostește de șapte ori

Rugăciunile sunt parte din religia noastră, iar când întâmpinăm greutăți, cu toții ne întoarcem către Divinitate pentru ajutor. La fel face și prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan, care rostește rugaciunea „Tatăl Nostru” de șapte ori pentru ajutor rapid la problemele ce îl macină.

„Mă spovedesc. Când eram tânăr, nu o făceam, ziceam să sunt prea tânăr, până mi s-a spus că este o altă energie. În primul an, n-am sesizat, apoi, cu timpul, am realizat că, atunci când plec de la spovedanie, parcă plutesc, e o trăire, o energie, nu e o simplă poveste. (…) Arsenie Boca sfătuia că, ori de câte ori vrei ceva, să rezolvi ceva, să spui de șapte ori „Tatăl Nostru”. Și eu o fac pe degete, de multe ori. Trebuie să-i mulțumiți lui Dumnezeu în fiecare secundă că trăiți”, a spus Constantin Dulcan în cadrul unui podcast, potrivit DCNews.

Profesorul Constantin Dulcan a dezvăluit secretele unei vieţi fără boli, plecând de la originea afecţiunilor şi prevenindu-le prin schimbarea condiţiilor şi stilului de viaţă.

„Plecăm de la basme, pe care toată lumea le-a considerat a fi basme, dar iată că trăim zilele în care pare să fie o realitate. Aici sunt două lucruri: putem să încetinim ritmul îmbătrânirii sau chiar să obţinem o inversare a bătrâneţii spre tinereţe. Ultima versiune, adică inversarea, deocamdată s-a reuşit la animale, de pildă pe şoricei transgenici s-a reuşit acest lucru, dar şi vindecări de diabet şi chiar o reîntinerire. Un alt lucru interesant: s-a transfuzat la un şoarece în vârstă sânge de la unul tânăr şi din nou s-a obţinut o inversare a fenomenului de la bătrâneţe spre tinereţe.

Există în Statele Unite ale Americii un institut al nemuririi. Acolo, cercetătorii sunt oameni cu diplome de la instituţii serioare, de mare prestigiu ştiinţific, şi ei tot speră ca în următorii 30-50 de ani să obţină acest fenomen. Deocamdată se fac studii, se fac cercetări. Rezultă şi nişte lucruri foarte utile. De pildă, prin procedee de tip nanotehnologic, adică de dimensiuni extrem de mici, se curăţă vasele de sânge, să reuşim prin celulele stem să creem organe şi să schimbăm organele care sunt îmbătrânite: ficatul, inima. Sunt lucruri care nu mi se pare imposibile, ci dimpotrivă. Cred că este un mare beneficiu pentru omenire. Observaţi cât de dificil este să faci un transplant de ficat, până găseşti, să fie compatibilitate. Tot ce putem să spunem este că trăim într-o epocă sub raport ştiinţific extrem de promiţătoare şi de mare optimism pentru omenire”, a dezvăluit profesorul Constantin Dulcan.

Citește și: Rugăciunea pe care fiii trebuie să o rostească pentru sănătatea părinților! Este extrem de puternică, face adevărate minuni

DailyBusiness
România atinge pragul critic de 60% datorie publică. Guvernul promite măsuri drastice: „Facem curățenie în sinecuri și cheltuieli discreționare”
Spynews
Legătura între coșmaruri și riscul de deces precoce. Sfaturi pentru gestionarea stresului
Bzi.ro
Ce a făcut Mihai Leu chiar înainte să moară, deși era în comă profundă. Soția sportivului a oferit detalii dureroase
Fanatik.ro
Filmul de pe Disney care este pe prima poziție. E o poveste captivantă la care se pot uita copiii, dar și adulții
Capital.ro
Schimbare pentru românii cu buletin! Se aplică în toată UE începând de anul viitor
Playtech.ro
Schimbare importantă pentru locatarii de blocuri: Cum vor fi convocați de acum proprietarii la ședințele asociației
DailyBusiness
RAR publică date oficiale privind consumul și emisiile de CO2 ale autoturismelor înmatriculate în România. Ce trebuie să știe șoferii
Adevarul
Mărturia unui mercenar cubanez care a dezertat din armata rusă: „Ne loveau pentru a scoate frica din noi”
wowbiz.ro
Anna, soția lui Mihai Leu, interviu în lacrimi: „I-am spus să se odihnească… și el mi-a răspuns cu o lacrimă, deși era în comă profundă”. Ultimele clipe ale campionului povestite în exclusivitate
Spynews
Scene dureroase la înmormântarea lui Mihai Leu. Soția lui, Anna, a plâns în hohote lângă sicriul marelui sportiv | FOTO
Spynews
Ultima postare a motociclistului italian, înainte să moară! Bărbatul era fascinat de urșii din România | FOTO
Evz.ro
Când râsul provoacă haos. Gluma care a declanșat criza hârtiei igienice
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
FOTO. Frumoasa iubită a milionarului român din Rusia a spus „Da”
kanald.ro
Accident naval în Tulcea, pe brațul Sulina! Cinci persoane au ajuns la spital, după ce o barcă a intrat în mal
Cancan.ro
BREAKING! Ilie Bolojan taie pensiile speciale: Vor fi ATACATE! A făcut anunțul bombă în urmă cu puțin timp
Playsport.ro
Marius Baciu i-a atras atenția lui Vlad Chiricheș, după gafele comise de veteran, în meciul cu CFR: ”Se vedea că...
Capital.ro
Marea actriță ne-a părăsit. Era cea mai frumoasă: A devenit o stea pe cer
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Arată ca un manechin, dar a fost livratoare de mâncare
stirilekanald.ro
O fetiță de 9 ani a îndurat șase ore de chin până când a murit. Propria mamă a lăsat-o în mașină, în soare, cât ea era la muncă
Primul semn neobișnuit de cancer de colon, potrivit medicilor
MediaFlux
A crescut vârsta de pensionare din iulie 2025! Lovitură dură pentru seniori
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Pion într-un joc diplomatic controversat. Ce s-a întâmplat cu femeia vândută de Nicolae Ceușescu unui canibal african