Consulatul american din Herat, din Afganistan a fost ţinta unui atac cu camion-capcană

Cel puţin o persoană a fost ucisă, iar alte 18 rănite, într-un atac lansat vineri dimineaţa de către un grup de persoane înarmate împotriva consulatului american de la Herat, în vestul Afganistanului, au anunţat surse concordante.

RomaniaTV.net
13 sept. 2013, 06:58
Consulatul american din Herat, din Afganistan a fost ţinta unui atac cu camion-capcană

Departamentul de Stat a informat, într-un comunicat, că atacul s-a încheiat fără victime în rândul americanilor. Cel puţin o persoană a fost ucisă, iar alte 18 rănite în acest atac. Un purtător de cuvânt al unui spital local, Mohammad Rafiq Sherzai, a declarat că printre răniţi se află patru poliţişti.

Potrivit Departamentului de Stat, atacul a fost lansat vineri dimineaţa de către un grup de persoane înarmate, care a detonat un camion la intrarea principală a consulatului, avariind o barieră.

Toţi atacatorii au fost ucişi, a anunţat Forţa Internaţională a NATO în Afganistan (ISAF), iar militari din cadrul forţelor speciale ale coaliţiei se aflau la faţa locului, informează AFP, citată de Mediafax.

Atacul nu a fost revendicat, dar acest tip de asalt corespunde modului de operare al rebelilor talibani, care poartă, de la îndepărtarea lor de la putere în 2001, o insurecţie violentă împotriva forţelor guvernamentale şi internaţionale.