Consumul de apă minerală carbogazoasă creşte pofta de mâncare. Băutura agravează mai multe afecţiuni

Pe timpul verii, multe persoane aleg să se răcorească şi să se hidrateze cu apă minerală carbogazoasă. Dincolo de beneficiile aduse de mineralele pe care le conţine această băutură, consumul de apă minerală are şi anumite efecte secundare. Cum ar fi creşterea apetitului, informează Antena 3.

RomaniaTV.net
30 iun. 2020, 13:24
Consumul de apă minerală carbogazoasă creşte pofta de mâncare. Băutura agravează mai multe afecţiuni

Apa minerală carbogazoasă stimulează grelina, un hormon al apetitului prezent la bărbați. Atunci când nivelul acestui hormon este crescut, senzația de foame este mai puternică. Totuşi, studiile efectuate sunt puţine şi nu s-a ajuns la o concluzie referitoare la legătura dintre consumul de apă minerală şi apetit în cazul femeilor.

Apa minerală carbogazoasă, apa tonică sau sifonul pot agrava anumite afecțiuni, cum ar fi sindromul colonului iritabil. Aceste băuturi nu declanşează boala, însă favorizează apariţia flatulenței. Prin urmare, persoanelor care suferă de această afecţiune li se recomandă să evite consumul de băuturi carbogazoase.

Citeşte şi Experienţele pacienţilor internaţi în secţiile ATI. Episoade de delir, confuzie şi halucinaţii: L-am văzut pe Diavol

De altfel, orice afecţiune sau orice sensibilitate a sistemului digestiv se pot accentua după consumul de apă carbogazoasă.

Ce tip de apă minerală carbogazoasă este recomandat să consumi

Un timp de apă minerală carbogazoasă care nu determină atât de multe efecte secundare la nivelul sistemului digestiv şi nici nu dăunează sănătăţii dentare este cea care nu conţine sodiu sau zahăr. Apa tonică este bogată în îndulcitori și arome artificiale. Iar apele minerale cu arome pot fi, la rândul lor, periculoase din cauza conţinutului bogat în acid citric sau îndulcitori naturali, alături de cafeină sau sodiu.

Ideal este să optezi pentru o apă minerală fără sodiu şi zahăr, căreia să-i adaugi frunze de busuioc, felii de lămâie sau diverse fructe precum căpșune, zmeură, kiwi, fructe de pădure.