Contestaţia în anulare depusă de Puiu Popoviciu, admisă în principiu, de instanţa supremă

Contestaţia în anulare, care este o cale extraordinară de atac, depusă de omul de afaceri Puiu Popoviciu, în dosarul în care a fost condamnat la şapte ani de închisoare, a fost admisă în principiu, de judecătorii de la instanţa supremă.

RomaniaTV.net
03 nov. 2017, 14:40
Contestaţia în anulare depusă de Puiu Popoviciu, admisă în principiu, de instanţa supremă

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis, vineri, admiterea în principiu a contestaţiei în anulare depusă de Popoviciu.

Instanţa a stabilit termen în data de 17 noiembrie pentru discutarea pe fond a contestaţiei în anulare.

Mai exact, instanţa a examinat admisibilitatea în principiu a cererii, în camera de consiliu, fără citarea părţilor. În urma analizei, judecătorii au stabilit că aceasta poate fi admisă în principiu.

Instanţa, constatând că cererea de contestaţie în anulare este făcută în termenul prevăzut de lege, că motivul pe care se sprijină contestaţia este dintre cele prevăzute la art. 426 şi că în sprijinul contestaţiei se depun ori se invocă dovezi care sunt la dosar, admite în principiu contestaţia şi dispune citarea părţilor interesate”, potrivit legii.

Omul de afaceri Puiu Popoviciu, condamnat la şapte ani de închisoare, a fost dat în urmărire internaţională pe 3 august. Ulteriror, acesta s-a prezentat la Poliţia din Londra, fiind eliberat în aceeaşi zi, după ce a plătit o cauţiune de 200.000 de lire sterline. El a primit un mandat de supraveghere de 30 de zile, fiind obligat să poarte brăţară electronică şi să se prezinte trei zile pe săptămână la Secţia de poliţie din Londra, potrivit sursei citate.

Gabriel Popoviciu a fost condamnat definitiv la şapte ani de închisoare cu executare, pentru tranzacţionarea la un preţ subevaluat a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice Bucureşti (USAMV).