Continuă arderile ilegale din jurul Bucureştiului. Sute de kilograme de cabluri ce urmau să fie incendiate, confiscate de Garda de Mediu

Mai multe persoane care ardeau cabluri electrice în localităţile din jurul Bucureştiului au fost prinse în flagrant de comisarii Gărzii de Mediu.

13 nov. 2021, 22:52
Continuă arderile ilegale din jurul Bucureştiului. Sute de kilograme de cabluri ce urmau să fie incendiate, confiscate de Garda de Mediu

Continuă arderile ilegale din jurul Bucureştiului. Comisarii Gărzii de Mediu au prins în flagrant mai multe persoane care ardeau cabluri în localitatea Sinteşti din judeţul Ilfov.

Continuă arderile ilegale din jurul Bucureştiului

Peste 360 de kilograme de cabluri au fost confiscate de comisarii Gărzii de Mediu şi a fost dată o amendă de 10.000 de lei pentru arderea deşeurilor.

”Peste 360 de kg de cabluri care urmau să fie incinerate, la Sinteşti – Ilfov, au fost confiscate de comisarii GNM, în timpul descinderii din această seară. Din păcate, politica de a negocia cu contravenienţii nu a dat rezultate şi activităţile prin care se poluează mediul au continuat şi în ultimele luni.

Prinşi în timp ce incendiau o parte din ”marfă”, pe domeniul public, făptaşii (persoane fizice) au primit şi o amendă de 10.000 lei pentru arderea deşeurilor”, a Garda de Mediu, sâmbătă, pe pagina de Facebook.

Citeşte şi Poluare masivă în Bucureşti. Aer irespirabil din cauza arderilor ilegale de deşeuri. Octavian Berceanu: „Furnalele metropolei lucrează în draci”

Cineva a comentat la postarea comisarilor că arderile continuă, iar ”mirosul e insuportabil în sudul Bucureştiului”.

Florin Mihălțan de la Institutul de Pneumologie „Marius Nasta! a explicat efectele devastatoare asupra sănătăţii cauzate de poluarea excesivă a aerului.

„În primul rând în această poluare există pulberi și gaze pentru plămâni și pentru inimă. Lucrurile acestea devin extrem de periculoase pentru că agravează o serie de afecțiuni respiratorii sau generează afecțiuni respiratorii de tip astm sau BPOG.

De asemenea, crește rata incidenței infarctului miocardic. Există și particule cancerigene în interiorul acestor pulberi sau factorii poluanți și să nu uităm potențarea unor alergii și diminuarea capacității de apărare a organismului. Este o diminuare a imunității individuale.

Expunerea este mult mai evidentă și cu efecte dezastruoase în timp la copii și vârstnici. Poluarea este al doilea factor care vine și generează astfel de afecțiuni cronice alături de fumat. În multe situații, acolo unde nu avem explicații pentru apariția acestor boli, cel mai probabil este invocat acest factor poluant.

Să nu uităm un alt lucru important, cei care trăiesc în apropierea marilor intersecții, unde se circulă foarte mult sunt cu expunere majoră. În afară de ceea ce s-a menționat avem și ceea ce se generează din combustie, ceea ce emană un automobil”, a mai explicat medicul pneumolog Florin Mihălțan la Antena 3.

Citeşte şi Problema calităţii aerului devine tot mai serioasă. Octavian Berceanu: Plămânii noştri sunt obosiţi de poluare. Nu e vina politicienilor corupţi şi incompetenţi, e a cetăţeanului