Controlul judiciar prelungit pentru foştii procurori Lucian Onea şi Mircea Negulescu. Femeia de serviciu de la DNA Ploieşti, audiată

Procurorul Adina Florea a prelungit, marţi, controlul judiciar pe o durată de 60 de zile faţă de foștii procurori DNA Lucian Onea și Mircea Negulescu, zis Portocală, potrivit G4Media.ro. În cazul lui Lucian Onea este menţinutută şi interdicţia de a profesa. Tot marţi, la Secţia Specială pentru investigarea magistraţilor a fost audiată femeia de serviciu de la DNA Ploieşti.

RomaniaTV.net
22 mai 2019, 07:37
Controlul judiciar prelungit pentru foştii procurori Lucian Onea şi Mircea Negulescu. Femeia de serviciu de la DNA Ploieşti, audiată

Lucian Onea a cerut să activeze ca avocat în Baroul Prahova pe perioada suspendării din magistratură, însă solicitarea i-a fost respinsă pe motiv de incompatibilitate. Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România a argumentat că Onea nu poate activa ca avocat pe perioada suspendării din magistratură întrucât, în momentul în care i se va ridica suspendarea, va primi drepturile salariale din urmă și, practic, ar fi plătit de două ori, și ca avocat, și ca procuror.

„Ratele bancare sunt aproape cât salariul soției. Ea este secretar la o primărie din județul Prahova. Trăim practic din economii și din ajutorul prietenilor. Din fericire, am suficienți prieteni”, a declarat Onea pentu G4media. El a spus că va contesta controlul judiciar la Înalta Curte.