CONTROVERSĂ: Cum e mai bine să mănânci oul, doar albusul sau şi gălbenuşul?

Toti cei care par interesati de alimentatia sanatoasa consuma numai albusul oului. Tocmai de aceea exista restaurante care ofera omlete din care lipseste galbenusul. Oare de ce atat de multi oameni evita galbenusul? Oare cei care mananca oul complet gresesc? Este sanatos pentru ei sa manace galbenusul zi de zi? Acest obicei ar putea fi periculos?

07 ian. 2015, 20:30
CONTROVERSĂ: Cum e mai bine să mănânci oul, doar albusul sau şi gălbenuşul?

Daca ar fi sa fac o lista a unor super-alimente, oul s-ar gasi pe ea de fiecare data. Si asta este oarecum ironic, de vreme ce oul a fost pentru multa vreme catalogat gresit (la un moment dat s-a crezut despre el ca are un rol important in dezvoltarea bolilor de inima), insa cercetatorii au rezolvat aceasta problema. Oul, in special albusul sau, este inclus in multe diete datorita faptului ca este o proteina slaba, satioasa. Insa multi vor fi surprinsi sa afle ca si galbenusul contine 3 g de proteina, aproape jumatate din cantitatea pe care o contine oul. De asemenea, in galbenus se gaseste tot colesterolul (aproximativ 185 mg). Societatea americana de protectie a inimii recomanda un consum de colesterol de sub 300 mg pe zi, ceea ce inseamna ca un ou zilnic poate fi inclus in orice dieta sanatoasa. Eu recomand includerea galbenusului pentru ca acesta contine majoritatea nutrientilor din ou. In afara proteinelor, galbenusul contine vitamina D, riboflavina, seleniu si multe alte vitamine si minerale„, potrivit unui specialist in nutritie.

CITESTE SI: Dieta cu albuş de ou: Cum te ajută proteinele pure să ai o siluetă de vis fără chin

Daca vrei sa mananci mai mult de 1 ou pe zi, atunci specialistul recomanda pastrarea proportiei de 3:1 – adica 3 albusuri la 1 ou intreg.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro