Copiii care au ajuns la spital cu stări de ameţeală şi vărsături, externaţi

Copiii care participau la un campionat de fotbal pentru juniori în Braşov şi care au ajuns, marţi, la Spitalul de Boli Infecţioase, cu stări de ameţeală şi vărsături, au fost externaţi miercuri, în total la unitatea medicală ajungând 15 minori.

RomaniaTV.net
14 aug. 2013, 12:36
Copiii care au ajuns la spital cu stări de ameţeală şi vărsături, externaţi

Potrivit managerului Spitalului de Boli Infecţioase, Felicia Constandiş, primii doi copii au fost aduşi la spital în jurul orei 11.00, iar până spre miezul nopţii numărul acestora a ajuns la 15, potrivit Mediafax.

„Copilaşii sunt bine acum. Au fost externaţi toţi, ultimul în jurul orei 12.00, astăzi (miercuri – n.r.). Au fost perfuzaţi, li s-a dat tratament şi sunt bine acum. Nu ştim cauza. Au mâncat şi unde au fost cazaţi, şi în oraş, au jucat fotbal, au stat mult în soare. Cei de la DSP au preluat probe şi vor face analize şi, probabil, în cursul săptămânii viitoare se vor şti şi rezultatele”, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

Un grup de 15 copii cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani, care participau la un campionat de fotbal pentru juniori în Braşov, au ajuns, marţi, la Spitalul de Boli Infecţioase, după ce au acuzat stări de ameţeală, greţuri şi vărsături.

Copiii au fost transportaţi la spital cu ambulanţe, dar şi cu echipaje SMURD de la Complexul Studenţesc Memo şi de la Stadionul Carpaţi, unde se desfăşoară o parte a meciurilor din cadrul turneului.

Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului a deschis o anchetă la locul de cazare al copiilor, însă din primele verificări se pare că produsele consumate de copii nu erau alterate.

Organizatorul campionatului sportiv, Ciprian Jurubescu, a spus că medicii de pe Ambulanţă i-au comunicat că nu ar fi vorba despre o toxiinfecţie alimentară, ci copiii s-ar fi simţit rău din cauza căldurii şi a deshidratării.

La campionatul de fotbal pentru copii participă circa 2.500 de copii din mai multe judeţe ale ţării.

Şi la ediţia de anul trecut a turneului, 26 de copii au avut probleme digestive, după ce au mâncat brânză la micul dejun.