Copiii de aur ai României. Daria Harabor şi George Cristian Ardeleanu, aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie

Două medalii de aur, patru medalii de argint şi o medalie de bronz a obţinut Lotul olimpic al României la cea de-a 24-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie de la Piatra Neamţ, desfăşurată sub coordonarea Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN).

RomaniaTV.net
28 oct. 2019, 14:16

Elevii laureati cu aur sunt Daria-Teodora Harabor de la Colegiul National „Vasile Alecsandri” din Galati si George Cristian Ardeleanu de la Liceul International de Informatica Bucuresti, anunta MEN.

La această editie, Daria Hărăbor a reeditat performanţa de anul trecut, de la concursul desfăşurat în Sri Lanka. Eleva a fost îndrumată de profesorii Daniela Domnișoru și Cătălina Caragea.

Daria Hărăbor a mai câştigat şi medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Astrofizică, desfăşurată în Ungaria, precum şi medalia de aur la faza naţională a Olimpiadei de Fizică, de la Târgovişte.

Elevii români au câştigat 4 medalii la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului 2019

Medaliile de argint au fost adjudecate de Traian Rares Tus de la Colegiul National „Gheorghe Sincai” din Baia Mare, Teodor Ionut Grosu de la Colegiul National „Gheorghe Vranceanu” din Bacau, Dragos-Andrei Sirghi de la Colegiul National „Stefan Cel Mare” din Suceava si Adrian-Marian Tiripa de la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” din Braila.

Cu bronz a fost medaliata Flavia-Cristina Pascal de la Colegiul National „Petru Rares” din Piatra Neamt.

De asemenea, Adrian-Marian Tiripa a obtinut o diploma speciala pentru cel mai bun rezultat la proba observationala.