Copiii dezordonaţi sunt mai deştepţi?

Cei mici fac adesea o mare mizerie la masă, dar, în loc să te enervezi că eşti nevoită să faci iar curăţenie, cercetătorii spun că, de fapt, ar trebui să te simţi tare mândră de puiul tău. Din câte se pare, "picturile" cu spaghetti şi budinca de pe faţa de masă indică o seamă de calităţi importante pentru dezvoltarea copilului. Astfel, un studiu recent a scos la iveală faptul că micuţii care sunt mai dezordonaţi şi fac mai multă mizerie sunt înclinaţi să înveţe mai repede.

RomaniaTV.net
21 dec. 2016, 09:17
Copiii dezordonaţi sunt mai deştepţi?

Cand cumperi scaunul acela inalt, special pentru hranirea bebelusului, te gandesti visatoare la cat de frumos va sta micutul acolo si cat de ingrijit va manca el la masa. Dar, cand il asezi pe bebe in scaun, cu tavita in fata, vei avea o mare surpriza: vei constata cu stupoare ca micutilor le face o deosebita placere sa murdareasca totul. Mesele devin haotice cand vine vorba despre un bebelus, dar mamele de pretutindeni se pot consola acum cu gandul ca mizeria facuta de cei mici poate avea un rol educativ.

Citeşte şi  Ce trebuie să ştii despre crizele de furie la copii

Cu totii stim ca micutii invata despre substantele solide si cele lichide la orele de fizica, dar bazele acestor informatii sunt puse cu mult inainte ca ei sa mearga la scoala. Multi parinti isi ajuta copiii sa identifice obiectele solide, permitandu-le sa atinga o minge, o cana, o lingura sau un camion de jucarie, dar identificarea substantelor non-solide poate fi un pic mai dificila.

Un studiu recent efectuat si publicat in jurnalul de specialitate „Developmental Science” arata ca ora de masa este ideala pentru a-ti invata micutul despre obiectele non-solide. Cand copiii se afla intr-un mediu familiar – cum ar fi scaunul inalt din bucatarie – si cand li se permite sa exploreze substantele lichide si fluide din farfuriile lor, acestia invata multe lucruri despre texturi, mirosuri si culori in timp ce arunca si se joaca, de fapt, cu ceea ce au in fata lor. Asadar, ce rol are dezordinea in procesul de invatare?

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO