Copil de 4 ani, lovit în plin de tren. Minorul a ajuns la spital în stare stabilă

Un copil de patru ani este în stare gravă după ce a fost lovit de tren, în Prahova. Se fac cercetări în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul feroviar.

10 mart. 2023, 19:32
Copil de 4 ani, lovit în plin de tren. Minorul a ajuns la spital în stare stabilă

Un copil în vârstă de circa 4 ani a fost lovit, vineri după-amiază, de un tren în zona Lipăneşti, victima fiind transportată la spital în stare de conştienţă.

Conform Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, poliţiştii din cadrul Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Prahova au fost sesizaţi despre faptul că un tren care circula pe relaţia de cale ferată Ploieşti Sud – Măneciu, între Haltele CF Boldeşti şi Lipăneşti, ar fi acroşat un minor de aproximativ 4 ani, care se afla în gabaritul căii ferate.

El e șoferul vinovat de producerea accidentului tragic de pe șoseaua din Olt, soldat cu 4 morți și 3 răniți. „Hal de viață! Ne-ai lăsat cu cea mai mare durere!”
În urma impactului, minorul a suferit un traumatism cranio-cerebral frontal, fiind transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti în stare de conştienţă, precizează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

Garnitura, care transporta aproximativ 200 de călători, îşi continuă deplasarea, informează ISU.

În cauză, se efectuează cercetări în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul feroviar, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

1.634 de persoane au murit și aproape 3.700 au fost rănite anul trecut în accidente rutiere în România