Copil de culoare, UCIS de poliţişti în SUA din cauza unei arme de jucărie

O tragedie uluitoare petrecută în Statele Unite face înconjurul lumii. Poliţia din Cleveland a împuşcat mortal un băiat de numai 12 ani, care avea o armă de jucărie pe care o îndrepta către mulţime, la un loc de joacă din oraş.

RomaniaTV.net
24 nov. 2014, 07:30

Ofiţerii de poliţie din Cleveland au răspuns la un apel primit de serviciile de urgenţă, în care cel care a dat alarma a spus: „Este un tip cu un pistol, probabil că este de jucărie, dar îl îndreaptă către toată lumea”.

Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au găsit un băiat de 12 ani, care avea o armă.

„Ofiţerii i-au ordonat să ridice mâinile şi să arunce arma. Iar tânărul a scos arma şi atunci ofiţerii au tras”, a povestit un reprezentant al poliţiei.

(w500) Tamir avea

Citeşte şi Alt tânăr afro-american, împuşcat mortal de un poliţist, la câţiva kilometri de oraşul Ferguson

Ofiţerii şi-au dat seama apoi că pistolul era, de fapt, de jucărie. Au chemat ambulanţa, care l-a dus de urgenţă pe băiat la spital, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru el.

Tragedia are loc în condiţiile în care întreaga Americă aşteaptă în aceste zile verdictul în cazul ofiţerului care l-a ucis pe un tânăr de 19 ani în oraşul Ferguson din statul american Missouri. Incidentul, ce a avut loc în vară, a dus la un val de proteste şi violenţe de stradă.