Copilotul Răzvan Petrescu rămâne internat la terapie intensivă

Copilotul Răzvan Petrescu va rămâne internat la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj, starea lui de sănătate neputând permite încă externarea.

04 feb. 2014, 09:10
Copilotul Răzvan Petrescu rămâne internat la terapie intensivă

Copilotul a rămas internat la Terapie Intensivă, în prezent starea lui este stabilă. Nu se pune problema deocamdată de externare. Despre noi intervenţii chirurgicale la momentul acesta nu am nicio veste„, a declarat Monica Costin, directorului de îngrijiri medicale al unităţii clujene.

Declaraţia de presă a fost făcută după externarea din spital a medicilor Valentin Calu şi Cătălin Pivniceru, care au fost transportaţi în cursul dimineţii de marţi cu o ambulanţă SMURD, către aeroportul ‘Avram Iancu’ din Cluj.

Copilotul Răzvan Petrescu a fost cel mai grav rănit dintre toţi supravieţuitorii şi a suportat până în prezent trei intervenţii chirurgicale – la bazin, picioare şi piramida nazală.

„Cei trei medici au plecat începând de ieri şi terminând acum dimineaţa. Doctorul de la Oradea a plecat ieri cu salvarea, a fost transportat la Oradea. Ceilalţi medici de la Bucureşti au plecat în cursul acestei dimineţi. Din câte ştiu eu starea lor era bună încât puteau ca să meargă în deplină siguranţă spre casă. Ca şi concluzii pentru spitalizare, ceea ce au spus cei trei medici este că au fost mulţumiţi de toată echipa medicală, au fost chiar foarte muţumiţi de serviciile primite în cadrul spitalului, de comunicarea pe care au avut-o. Au dorit să li se respecte drepturile de pacienţi şi dreptul la viaţă privată şi ne-am despărţit în condiţii bune şi de prietenie”, a declarat Monica Costin.

Sorin Ianceu, cel de-al treilea medic internat la Cluj, a fost externat în cursul zilei de luni şi transportat către Oradea şi apoi spre Beiuş, unde locuieşte.Valentin Calu şi Cătălin Pivniceru au fost transportaţi, marţi, de o ambulanţă SMURD până la Aeroportul ‘Avram Iancu’ din Cluj-Napoca, de unde au fost îmbarcaţi într-un avion privat pentru a-i transporta la Bucureşti. Călătoria a fost efectuată sub supraveghere medicală, deoarece starea lor de sănătate necesită condiţii speciale de transport.

Medicul Radu Zamfir a părăsit spitalul la cererea sa a doua zi după accidentul din 20 ianuarie, când un avion de tip BN 2 s-a prăbuşit, în Munţii Apuseni, pe Vârful Petreasa, la o altitudine de peste 1.200 de metri. Echipa efectua un zbor către Oradea pentru a preleva un organ necesar unei operaţii de transplant. În urma accidentului au decedat pilotul Adrian Iovan şi medicul rezident Aurelia Ion.