Copilul care a ajuns în comă la spital după o anestezie la dentist a murit

Publicat: Miercuri, 12 Februarie 2020 18:31 // Actualizat: Miercuri, 12 Februarie 2020 21:05 // Sursa: romaniatv.net

Băiatul de 4 ani care a intrat în comă după administrarea unei doze de anestezic într-o clinică stomatologică a murit miercuri seară.

UPDATE: Băiatul a intrat în stop cardio respirator în urmă cu jumătate de oră şi nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare. Părinţii au fost alături de fiul lor până la final. Purtătorul de cuvânt al Spitalului "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti, Raluca Alexandru, a declarat pentru News.ro că băieţelul a făcut stop cardiac, miercuri seara. La momentul decesului, el nu respira singur, ci doar cu ajutorul aparatelor. El nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul.

Miercuri, la prânz, medicii anunţaseră că băieţelul a intrat în moarte cerebrală şi că mai trăieşte doar datorită aparatelor.

Starea lui Petru s-a agravat în ultimele ore, iar organele acestuia au început să cedeze pe rând. Medicii de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu" au anunţat faptul că minorul nu mai răspunde la tratament.

"Sunt vesti foarte proaste. Medicii anunţă ca în urmă cu puţin timp s-a instalat insuficienţa multiplă de organe, adică organele îi cedează unul după pe altul. Se depun toate eforturile pentru ca copilul să rămână în viaţă. Pronosticul rămâne extrem de rezervat", a declarat Tudor Ciuhodaru.

Citeşte şi: Organele copilului ajuns în comă după o anestezie într-un cabinet stomatologic cedează unul după altul

Copil de patru ani din Piteşti a fost preluat de ambulanţă, luni seara, în stare de inconştienţă dintr-un cabinet stomatologic privat din oraş. Pentru că era în stare gravă, medicii de la Piteşti au cerut să fie transferat de urgenţă la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti.

Citeşte şi:Clinică stomatologică din Piteşti, amendată după ce un copil de 4 ani a ajuns în comă la spital în urma unei anestezii

"Tehnica folosita se numeste analgosedare, este o practica curenta si in experienta mea si la foarte multe clinici stomatologice. Am o experienta de peste 400 de copii care au efectuat tratamente stomatologice sub aceasta forma. Lucrurile au decurs ca de obicei pana la un moment dat, aproximativ 40-50 minute de la inceperea interventiei, unde am avut un episod de prahicardie severa asociat cu scaderea saturatiei oxigenului, care au dus la un stop cardio-respirator. Am instituit resuscitarea cardio-pulmonara rapida si pacientul a precat din clinica stabilizat catre un serviciu de pediatrie pentru  investigatii suplimentare. Dozele, ca de fiecare data, sunt calculata pe kg corp si sunt anumite device-uri specializate automate care folosesc produsul si sunt mai fidele decat o injectare cu mana libera. Nu cred că poate exista o defectiune tehnica la aparatul care l-a anesteziat pe copil", a declarat medicul anestezist Adrian Dinescu. 

Reacţia clinicii stomatologice

Clinica stomatologică unde un copil a rămas paralizat după o simplă anestezie a emis un comunicat de presă, conform căruia au autorizaţie de la Ministerul Sănătăţii pentru anestezii. Până în prezent, clinica a efectuat cu succes peste 100 de tratamente cu anestezie. De asemenea, părinţii copilului au optat pentru "analgosedare" deoarece ştiau de existenţa opţiunii de la copilul mai mare, căruia i s-au efectuat tratamente în clinica respectivă.

Copilul, în vârstă de patru ani şi opt luni, a fost adus la clinică pentru o consultaţie de specialitate în luna ianuarie pentru tratamente de canal şi obturaţii simple. Cel mic s-a dovedit necooperant, iar părinţilor li s-a recomandat să încerce tratarea clasică, cu toate că exista posibilitatea ca tratamentele să dureze mai mult.

 
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
copil moarte clinică Piteşti
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8127
RON
28 Feb
noapte 2 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H