Reacţia clinicii stomatologice în cazul copilului paralizat după anestezie. „Avem autorizaţie”

Clinica stomatologică unde un copil a rămas paralizat după o simplă anestezie a emis un comunicat de presă, conform căruia au autorizaţie de la Ministerul Sănătăţii pentru anestezii. Până în prezent, clinica a efectuat cu succes peste 100 de tratamente cu anestezie. De asemenea, părinţii copilului au optat pentru "analgosedare" deoarece ştiau de existenţa opţiunii de la copilul mai mare, căruia i s-au efectuat tratamente în clinica respectivă.

RomaniaTV.net
11 feb. 2020, 13:14
Reacţia clinicii stomatologice în cazul copilului paralizat după anestezie. „Avem autorizaţie”

Copilul, în vârstă de patru ani şi opt luni, a fost adus la clinică pentru o consultaţie de specialitate în luna ianuarie pentru tratamente de canal şi obturaţii simple. Cel mic s-a dovedit necooperant, iar părinţilor li s-a recomandat să încerce tratarea clasică, cu toate că exista posibilitatea ca tratamentele să dureze mai mult.

”Părinții au optat însă pentru analgosedare deoarece știau de existența acestei opțuni de la fratele mai mare al copilului, căruia i se efectuaseră anterior tratamente dentare sub analgosedare în clinica noastră”, se precizează în comunicat.

Citeşte şi: Copil din Piteşti, în comă după o anestezie la stomatolog. Ministerul Sănătăţii: Clinica nu avea autorizaţie să facă procedura

De asemenea, în comunicat se precizează faptul că clinica este autorizată de Ministerul Sănătăţii să facă anestezii. Mai mult decât atât, aceasta a efectuat cu succes peste 100 de tratamente cu analgosedare.  Potrivit clinicii, tratamentele stomatologice sub analgosedare sunt recomandate pacienților foarte anxioși, care nu cooperează cu medicul dentist.

”Copilul a ajuns în clinică pe 10 februarie la ora 14.50, a intrat la tratamente la ora 15:15 – 15:25, moment în care i s-a administrat intravenos anestezicul de către medicul nostru colaborator, medic primar anestezie și terapie intensivă. După maximum 45 de minute de la începerea intervenției, medicul anestezist specialist a început resuscitarea copilului, după ce atât el, cât și medicul stomatolog și asistenta au observat că starea copilului s-a modificat” , se mai arată în comunicat.

Citeşte şi: Prima declaraţie a medicului care l-a anesteziat pe copilul intrat în comă după procedură stomatologică

Clinica a chemat ambulanţa SMURD, iar echipajul a decis transportarea minorului la Spitalul de Pediatrie din Piteştei, Ulterior, datorită stării extrem de grave, acesta a fost transferat la spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală. Starea copilul este în continuarea gravpă, conform reprezentanţilor spitalului.

 „Copilul este internat in reanimare, intubat și ventilat mecanic, starea se menține extrem de gravă sub tratament de specialitate, se fac investigații”, au declarat reprezentanți ai Spitalului Grigore Alexandrescu.