Corina Crețu, diagnosticată cu cancer la sân. Europarlamentarul, dezvăluiri neașteptate despre cea mai grea perioadă pe care o traversează

Corina Crețu, fost comisar european, a anunțat că a fost diagnosticată cu cancer la sân în fază incipientă.

09 oct. 2022, 22:36
Corina Crețu, diagnosticată cu cancer la sân. Europarlamentarul, dezvăluiri neașteptate despre cea mai grea perioadă pe care o traversează

Corina Crețu, în vârstă de 55 de ani, a făcut dezvăluiri neașteptate despre cea mai grea perioadă din viața ei. A fost diagnosticată cu cancer la sân și a fost operată, iar în momentul de față face ședințe de radioterapie.

Europarlamentara Pro România a decis să facă public diagnosticul „pentru a atrage atenția asupra necesității de a pune sănătatea pe primul loc și a avertiza asupra importanței controalelor de rutină”.

„Am decis in final sa vorbesc. Nu vreau să dramatizez pentru că nu e cazul. Vreau să transmit un mesaj pe care îl aveam în suflet încă din vară și nu știam cum să procedez. Am ales să scriu această postare pentru a putea să ajut, să îmi folosesc experiențele de viață pentru a atrage atenția asupra necesității de a a pune sănătatea pe primul loc și a avertiza asupra importanței controalelor de rutină”, și-a început Corina Crețu discursul de pe Facebook.

Corina Crețu: „Mai am cinci ședințe de radioterapie”

Viața Corinei Crețu avea să se schimbe la începutul lunii iulie, atunci când a aflat diagnosticul șocant. Chiar înaintea concediului pe care îl avea stabilit.

„Eram la final de iulie și asteptam cu nerăbdare vacanța. Îmi cumpărasem bilete de avion sa merg la Oradea, să particip la ședința Biroului Executiv al PRO Romania Bihor. Între timp, câteva analize, mai ales ca trecuse mult prea mult timp de la ultimele analize făcute.

“Operație de urgentă, nu are sens să facem biopsie, e o mica tumoare care se vede, după formă, că e cancer”.

Un cuvânt ca oricare altul, care nu însemna nimic pentru mine până atunci.

Am început o nouă călătorie. Diagnosticul de la București s-a adeverit, dar biopsia a relevat faptul că Dumnezeu m-a trimis la medic în timp. Fază incipientă. Deja după operație chirurgul mi-a spus că sunt perfect sănătoasă, dar pentru siguranță și pentru a evita reapariția, va trebui să fac și radioterapie.

Ca toate accidentele din viața mea, le-am luat așa cum erau, probleme pe care trebuie să le rezolv pentru a putea merge mai departe. Am continuat toate planurile mele, cu excepția concediului. Mai am cinci ședințe de radioterapie”, a povestit Corina Crețu.

La finalul postării, europarlamentarul le-a mulțumit celor care i-au fost alături în toată această perioadă grea pe care a traversat-o.

„Le mulțumesc tuturor care mi-au fost aproape: familie, prieteni, medici, personal medical. Le mulțumesc tuturor organizațiilor civice care militează și lupta împotriva cancerului, mai ales pentru descoperirea precoce a cancerului la san. Abia acum îmi dau seama de importanta acestor acțiuni si vreau sa ma implic in orice demers care le poate face pe femei sa conștientizeze ca fiecare zi contează.

Stiu, mereu avem ceva mai important de făcut, suntem stresate și obosite, de cele mai multe ori tot amânăm. Vă rog din suflet pe toate sa aveți grija de voi. Eu voi continua sa îmi îndeplinesc responsabilitățile pe care le am in Parlamentul României si ca Prim-Vicepresedinte al PRO Romania. Mai determinată ca niciodată. Vreau să fac bine, să îmi ajut țara, să folosesc tot ce am acumulat pentru a îmbunătăți viața oamenilor. Îmi pare rău că în această vară i-am dezamăgit pe mulți cărora le promisesem că îi vizitez. Dar există întotdeauna un nou început. Cu o experiență de viață în plus, cu încredere, curaj și credință.

Și dacă în urma acestei postări măcar o singură persoană nu mai amână controalele medicale, mă simt cu conștiința împăcată. Mulțumesc tuturor, multă sănătate!”, a mai spus Corina Crețu.

Citește și România riscă să piardă bani din PNRR. Corina Creţu cere Guvernului schimbări urgente: „Este foarte trist că nu foloseşte aceste oportunităţi”

Citește și Corina Creţu acuză întârzierea României în accesarea fondurilor UE. Fostul comisar european i-a criticat şi pe ministrii Sănătăţii din ultimii ani